pensie alimentara din Israel

Familiei
Post Reply
ariadna68

pensie alimentara din Israel

Post by ariadna68 » 15 Mar 2005, 01:10

Va rog mult sa nu-mi ignorati intrebarea si m-as bucura sa primesc un raspuns cat mai repede.Pentru aceasta va multumesc anticipat :floare:
Fostul meu sot,a lucrat pana acum 3 luni in Romania.De la locul de lui de munca i se retinea lunar din salariu un procent de 20% pentru pensia alimentara datorata fiului nostru.Asadar exista o hotarare judecatoreasca in acest sens.De 3 luni,lucreaza in Israel cu contract de munca,si mi-a trimis lunar suma de 2.500.000 lei,suma care echivaleaza cu procentul de 20% din salariul pe care-l avea aici in Romania.As vrea sa stiu cum pot sa obtin acum procentul de 20% din salariul lui actual,care desigur este mult mai mare.Si daca asta s-ar putea sa aiba o anumita relevanta,va spun ca el mai are un fiu din actuala lui casatorie iar eu sunt recasatorita.
Cu multe multumiri.
ariadna68

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 15 Mar 2005, 11:06

In primul rand este interesant de stiut cum este stabilita pensia de intretine prin hotararea judecatoreasca: procentual sau intr-o suma fixa.
In cazul in care debitorul are domiciliul intr-unul din statele parte la Conventia de la New York si numai se cunoaste domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, Ministerul Justitiei poate incepe demararea formalitatilor pentru obtinerea pensiei de intretinere
Ministerul Justitiei a fost desemnat, in temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmitatoare. In aceasta calitate, la solicitarea dumneavoastra, ministerul transmite dosarul pe care-l intocmiti.

Acest dosar cuprinde o lista de acte o cerere tip (anexa 2) si o procura tip (anexa 3). Cererea si procura se adreseaza catre autoritatea centrala a statului parte la Conventia de la New York (in functie de domiciliul celui obligat la pensia de intretinere-anexa 4 autoritati intermediare). Toate documentele din dosar se trimit atat in limba romana, cat si in limba oficiala a statului unde se trimite dosarul. Nu sunt acceptate simple fotocopii. Dupa actele originale se executa fotocopii care se legalizeaza la notariat si se traduc de catre traducatorii autorizati.

Daca nu se cunoaste domiciliul celui in cauza creditorul urmeaza sa se adreseze cu o cerere, la care se anexeaza o copie a sentintei, Biroului National Interpol din cadrul Inspectoratului General de Politie Bucuresti.

ariadna68

Post by ariadna68 » 15 Mar 2005, 19:53

attorneyatlaw wrote:In primul rand este interesant de stiut cum este stabilita pensia de intretine prin hotararea judecatoreasca: procentual sau intr-o suma fixa.
Dupa cum am precizat,este stabilita in cota de 20% din veniturile lui.
In rest,am inteles si va multumesc pentru raspuns.
Ceea ce nu am inteles este daca statul in care lucreaza nu face parte din statele parte la Conventia de la New York,atunci poate fi dat in urmarire prin Interpol?
Cu multumuiri.

bia

Post by bia » 15 Mar 2005, 22:10

Parerea mea este sa introduce-ti o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere.Unele instante considera suficienta proba cu martori pentru majorarea pensiei.
Oricum,daca el lucreaza legal se pot cere informatii prin ambasada ,in cazul in care el nu trimite acte prin care sa faca dovada veniturilor.
Asa ca sfatul meu este sa mergeti la un avocat si sa introduceti actiune pentru majorarea pensiei de intretinere.

ariadna68

Post by ariadna68 » 15 Mar 2005, 23:58

Cu tot respectul va spun ca ori nu stiu eu sa ma fac inteleasa,ori nu am scris destul de clar,este vorba de o sentinta judecatoreasca prin care este obligat sa dea pensie alimentara copilului in cuantum de 20% din veniturile lui.N-am inteles in cazul asta cum sa-l dau pentru marire.Eu nu asta vreau,eu vreau ca el in continuare sa-mi plateasca 20% din salariul lui actual.Sau poate va refereati la marirea sumei actuale pe care o primesc?Daca da,m-as bucura sa-mi dati mai multe amanunte.
Cu multumiri.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 16 Mar 2005, 11:13

Israelul a ratificat Conventia de la New York, de aia v-am si indrumat astfel.
Daca nu cunosteti adresa lui din Israel atunci va adresati Interpol.
Daca prin hotarare pensia este 20% atunci urmeaza sa o puneti exact asa in aplicare si in Israel, in acest caz el urmand sa plateasca 20% din venitul actual

bia

Post by bia » 16 Mar 2005, 13:51

Indiferent ce fel de hotarare judecatoreasca aveti,de divort,prin care s-a stabilit pensia de intretinere in cuantum de 20% din salariul pe care il avea in Romania,sau hotarare judecatoreasca de stabilire a pensiei de intretinere,se poate introduce oricand o hotarare de majorare sau de micsorare a pensiei de intretinere daca se schimba salariului celui care datoreaza intretinere.
Or,eu cred,ca intai trebuie sa faceti actiunea pentru majorare pensie,iar apoi sa va adresati Interpolului,pentru ca ei nu au cum sa-l oblige la ceva inexistent,in cauza el fiind obligat doar la 20% din salariul pe care il realiza in Romania.
La alte cazuri similare pe care le-am avut,cu cel care trebuia sa plateasca pensie de intretinere plecat in strainatate am facut majorare pensie intretinere si am facut dovada faptului ca acesta are venituri mai mari,fata de cele retinute anterior,iar dovada am facut-o fie prin martori,fie prin adeverinta de venit,el trimitind de buna voie sau prin ambasada.
La Suceava practica este constanta in acest sens,majorarea cerandu-se pe calea instantei,nu cu ajutorul Interpolului.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 16 Mar 2005, 14:36

In general nu se stabileste un cuantum din salariul din Romania ci se spune: "20% din venitul lunar net", ideea in care obligatia de plata se stabileste procentual fiind tocmai aceea de a nu fi obligat parintele caruia i-a fost incredintat minorul sa tot introduca cate o actiune de majorare sau micsorare (la aceasta nici nu ar avea vreun interes) ori de cate ori natura sau cuntumul venitului se modifica.

ariadna68

Post by ariadna68 » 16 Mar 2005, 21:00

Sa inteleg ca nu prea am sanse la obtinerea procentului de 20%.Atunci cum trebuie sa procedez sa obtin o suma mai mare in cazul in care nu-i cunosc domiciliul exact. Sau daca mi-a trimis lunar aceasta suma de 2.500.000 lei ,el are o justficare si poate fi un argument pentru el sa nu-mi mai trimita alti bani?
Cu multumiri.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Mar 2005, 14:11

daca in hotarare scrie "20% din venitul lunar net" atunci veti obtine din Israel 20%din venitul lui lunar net de acolo
Mie mi s-a parut ca m-am exprimat destul de clar
dar se pare ca nu......

Post Reply