Buna ziua! La multi ani tuturor!
Ma numesc Adelina Manole, sunt din Bucuresti, si as vrea sa va prezint situatia in care ma aflu. Sper pe aceasta cale sa ma sfatuiti cum sa procedez:
Inainte sa nasc, am lucrat un comert, cu CM pe perioada nedeterminata. Normal este ca acum, cand imi expira CIC, sa fiu primita inapoi la munca, insa am fost anuntata (nu in scris, ci VERBAL) sa nu ma intorc la lucru. Pe data de 7.01.2012 trebuie sa ma intorc la lucru normal, ce fac? Cum sa procedez, ca sa beneficiez macar de somaj? Mentionez ca l`am instiintat in scris pe angajator despre intentia mea de a ma intoarce la serviciu, insa nu vor sa imi dea nici macar nr. de inregistrare la notificare.
Astept raspunsul dumneavoastra!
Dupa CIC angajatorul nu vrea sa ma primeasca inapoi
Re: Dupa CIC angajatorul nu vrea sa ma primeasca inapoi
Faceti o copie dupa notificarea dumneavoastra si trimiteti-o firmei prin posta sau curierat,cu confirmare de primire.Daca ei tot nu va dau un raspuns in scris,pe baza confirmarii de primire si a copiei dupa notificare ,ii puteti actiona in instanta deoarece art.21 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.96/2003,astfel cum a fost modificat prin legea nr.25/2004,prevede ca este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu,in cazul:salariatei gravide,care a nascut recent(dar nu mai tarziu de 6 luni) ori care alapteaza,din motive care au legatura directa cu starea sa.
Re: Dupa CIC angajatorul nu vrea sa ma primeasca inapoi
Daca va concediaza, trebuie sa va dea un preaviz cu vreo 14 zile inainte. Daca nu ati primit preaviz (scris, semnat si stampilat) trebuie sa mergeti la servici, altfel veti fi concediata din culpa dvs.