majorare pensie intretinere

Familiei
Post Reply
wall

majorare pensie intretinere

Post by wall » 03 Jan 2012, 15:30

Am doi copii din doua casatorii diferite - pentru unul dintre ei platesc pensie alimentara stabilita prin hotarare judecatoreasca; recent am primit un contract de munca in strainatate, iar fosta sotie a cerut sa fie marit cuantumul pensiei conform procent la noul salariu;
Sunt de acord cu acest lucru dar nu la valoarea de 33% (deci 17% pentru un copil) deoarece intretinerea celui de al doilea ar fii diminuata - acest lucru datorandu-se cheltuielilor mult mai mari in strainatate;
Conform calculelor procentuale, ceea ce s-ar plati pentru primul copil 2500 ron ar suna cam "subventionarea mamei" si in acelasi timp injust pentru cel de al doilea copil, mai ales ca a doua sotie nu are loc de munca, dar chiriile sunt triple, gradinita la fel; La incercarea de negociere am primit raspunsul: « asta’i legea atat platesti sau trimiti plodul II in tara ca e mai ieftin » - nu cred ca este o rezolvare sa desparti o familie conform procentului legal…
Intrebarea mea este: exista situatii anterioare / precedent in care aceste fapte au fost luate in considerare?

Post Reply