legea 18/1991
legea 18/1991
Tatal meu a cerut potrivit legii 18: 1,22 ha teren extravilan, 30 ari de padure si 30 ari teren intravilan impreuna cu 6 ari drum de acces la acest teren intravilan. Pe titlul de proprietate eliberat in 2005 scrie: 1, 44 teren extravilan, 29 ari padure si 19 ari teren intravilan.Dorind sa intabulez intravilanul si sa inteleg situatia drumului de acces, am constatat ca :drumul de acces apare ca drum public pe harta comunei din 1990, dar nu si pe hartile unguresti de la 1912; masurarea cu un expert autorizat arata ca folosim de fapt 26 de ari, ( 2 parcele) dar pe titlul de proprietate e trecuta o singura parcela. La punerea in posesie, tata meu nu a primit nici o schita sau plan parcelar.De la obtinerea titlului nu am fost deranjati cu nici o pretentie nici de vecini , nici de primarie, si toata comunitatea de acolo stie ca toata gradina a fost de pe timpuri a bunicilor mei.Am cautat carti funciare vechi si registre agricole si am gasit ca pentru parcela de pe titlul actual bunica avea act de cumparare inregistrat in CF in 1912, iar in registrul agricol din 1956 de la Arhivele Nationale avea in folosinta 31 ari.Intrebare.:Cum pot intabula si cealalta parcela pe care o folosim si care nu e trecuta in titlul de proprietate, pentru ca primaria spune ca dovada din registrul agricol nu dovedeste proprietatea ci numai folosinta?
Re: legea 18/1991
Ce intabulare mai doriti sa faceti ? Sunteti mostenitorii bunicii.
Dezbateti succesiunea, indicati numarul de CF (nu are importanta ca inscrierea este din 1912) pentru ca notarul sa ceara extrasul pentru autentificare, angajati un cadastrist sa faca documentatia cadastrala (vizata de OCPI) pe care o depuneti la notar odata cu cererea de dezbatere a succesiunii (din care face parte si procesul-verbal de vecinatate semnat de toti vecinii care astfel recunosc granitele terenului proprietatea dvs.), depuneti titlul de proprietate obtinut in baza Legii nr.18/1991, si obtineti certificatul de mostenitor, care o sa fie inscris in CF din oficiu de catre notar.
Asa o sa fiti inscrisi ca proprietari tabulari ai intregului teren.
Cu extrasul de carte funciara mergeti la primarie, sa fie trecuta intreaga suprafata in registrul agricol, precum si in rolul fiscal.
Bafta !
Dezbateti succesiunea, indicati numarul de CF (nu are importanta ca inscrierea este din 1912) pentru ca notarul sa ceara extrasul pentru autentificare, angajati un cadastrist sa faca documentatia cadastrala (vizata de OCPI) pe care o depuneti la notar odata cu cererea de dezbatere a succesiunii (din care face parte si procesul-verbal de vecinatate semnat de toti vecinii care astfel recunosc granitele terenului proprietatea dvs.), depuneti titlul de proprietate obtinut in baza Legii nr.18/1991, si obtineti certificatul de mostenitor, care o sa fie inscris in CF din oficiu de catre notar.
Asa o sa fiti inscrisi ca proprietari tabulari ai intregului teren.
Cu extrasul de carte funciara mergeti la primarie, sa fie trecuta intreaga suprafata in registrul agricol, precum si in rolul fiscal.
Bafta !