Concediere companie croaziera

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Guest

Concediere companie croaziera

Post by Guest » 19 Dec 2011, 15:36

Buna ziua
Am avea nevoie de sfatul unui avocat pentru fratele meu care a lucrat pentru compania Princess Cruises in functia de barman timp de aproximativ 6 ani.
In Ianuarie 2009 a suferit un lesin care se pare ca ar fi avut caracteristicile unei crize de epilepsie chiar cu cateva zile inainte de terminarea contractului - mentionez ca nu a suferit niciodata de epilepsie.
A fost internat intr-un spital din San Tomas unde i s-a administrat Lorazepam (calmant care se pare ca se administreaza inclusiv in epilepsie).
La revenirea in tara i s-a solicitat o evaluare medicala, in cadrul unei clinici autorizate de Compania angajatoare- Princess Cruises.
Desi medicul care a efectuat evaluarea a declarat ca este apt de munca, compania a refuzat sa il re-angajeze.
I s-a trimis un email prin care i s-a comunicat ca ar fi posibila re-angajarea in ianuarie 2010, cand va trebui sa fie re-evaluat medical.
Compania i-a refuzat insa re-angajarea si in acel moment.
De curand am reluat contactul cu compania si, sub diverse pretexte (ca ar suferi de epilepsie, ca ar fi consumat alcool exagerat) refuza orice discutie legata de re-angajare - desi am cerut testari medicale care sa demonstreze faptul ca nu sufera de epilepsie, ca nu abuza de alcool.
Ce putem face pentru a fi re-angajat .

Multumim frumos

Guest

Re: Concediere companie croaziera

Post by Guest » 19 Dec 2011, 19:17

Daca vechiul contract de munca a expirat, atunci firma respectiva poate angaja pe oricine va crede de cuviinta, pe acel post, fara sa fie datoare cu vreo explicatie. Fratele dvs., avand o vechime de 6 ani in aceasta meserie, ar putea incerca sa se angajeze la o alta companie din acest domeniu.

Post Reply