Buna ziua
Am avut doua procese cu soţia pana în prezent:
1. Proces de pensie de întreţinere pentru doi copii la care în urma recursului s-a stabilit pe cale de ordonanţă preşedinţială pensie în suma de 500 lei în condiţiile în care aveam salariu de 2500+venituri din pfa (200/luna)+venituri din chirii 200 pe luna. Veniturile din chirii însemna chiria încasată 800-500 chiria plătită
- Impozit la finanţe 100. Avem împreună cu soţia un apartament pe care l-am închiriat fără acordul ei pentru a plăti rata la banca de 350 euro/luna. În acelaşi timp locuiam cu chirie pentru care plăteam 500 lei/luna+impozit. Total impozit pe luna=100 pentru chiria încasată+chiria plătită.
Pentru acest credit eu sunt titularul iar soţia coplătitor. La primul proces prin decizie definitivă şi irevocabilă
s-a stabilit că pentru aceasta datorie la banca nu am avut posibilitatea să hotărăsc şi mi-am asumat putinţa achitării în iulie 2007 la trei luni de la căsătorie, fapt ce nu a fost contestat.
2. La al doilea proces (de divorţ) s-a stabilit pensie tot 500 lei/lunar dar nu mai aveam veniturile din PFA dar au rămas cele din chirii. Procesul s-a finalizat pe data de 7 oct 2011.
- Am introdus apel cerând stabilirea procentului de 18% după noul cod civil 500/2700*100. Acum nu mai am nici veniturile din chirii, deoarece m-am mutat in apartament. Din momentul separării pe data de 03.08.2010 numai eu achit rata la banca care a crescut de la 320 la 350 euro in prezent.
- Doresc să ştiu dacă pot cere în această etapa a procesului (apel) deducerea în totalitate a ratei la bancă adică 2500 lei salariu - rata la banca (350 euro lunar variabila la 3 luni) la care să se aplice 33% ? Ce şanse credeţi că am să mai reduc pensia de 500 lei/luna pentru doi copii ?
Situaţia financiara este următoarea : 2500 salariu - 1500 rata apartament – 270 utilităţi -500 pensie=230 pe luna pentru mâncare şi îmbrăcăminte (mai puţin decât pensia pentru unul din copii deşi au nevoi mai mici decât un adult). Cei doi copii au vârsta de 4 ani şi respectiv un an.
Mulţumesc
Cum pot reduce pensia de intretinere pentru copii?
Re: Cum pot reduce pensia de intretinere pentru copii?
Trebuie sa depuneti o cerere in instanta in acest sens