Fonduri nerambursabile pentru florarie cu sera proprie?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
K B N

Fonduri nerambursabile pentru florarie cu sera proprie?

Post by K B N » 15 Dec 2011, 12:34

Buna ziua!

Sper sa-mi raspunda cineva, si sa-mi clarifice cateva interbari... legate de fondurile nerambursabile europene, VA ROG!

Am citit foarte mult din ce se gaseste pe net in legatura cu fondurile acestea, stiu cate ceva , dar totusi as avea nevoie de cineva, sa ma sfatuieasca si sa imi explice cateva lucruri!
Sunt studenta, am 20 de ani, deci ma incadrez in criteriul privind varsta. Nu am si nici nu am avut, firma sau actiuni.
Cunosc criteriile si punctajul la evaluarea planului de afaceri.
As dori sa infiintez o florarie cu sera proprie, florarie care, sa se ocupe si cu decorarea a diferitelor evenimente (nunti, botezuri etc.), cu 2 angajati.
Proprietate pentru magazin (florarie) nu am, dar pot inchiria una (in Brasov), iar pentru sera da, detin un teren langa Brasov. Bani nu am, optez pentru primirea unui credit pentru restul chieltuielilor.
Intrebarile:
1. Se acorda fond nerambursabil pentru acest tip de afacere (florarie cu sera proprie, in Brasov) ()()() ?
2. Pana cand trebuie sa infiintez firma si sa angajez personal, cand incepe programul pentru 2012?
3. Ce pot face cu angajatii mei , daca nu mi se acorda fondul ii pot da afara (in somaj)?
4. Trebuie neaparat ca firma sa functioneze (sa am activitate) inaintea primirea fondului, sau este suficienta numai infiintarea firmei, inchiriarea spatiului si angajarea personalului, pe hartie?
5. Care sunt exact pasii, care trebuiesc urmate, pentru a beneficia de fond si de credit?
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!
Multumiri anticipate, Beatrix!

C_A_Coltuc

Ce contine un dosar de finantare?

Post by C_A_Coltuc » 15 Dec 2011, 12:38

Componentele unui dosar de finanţare sunt definite de fiecare Autoritate de Management în Ghidurile Solicitantului pentru o anumită axa prioritară sau domeniu major de intervenţie.

În acest sens, în cadrul ghidului este inclus formatul de cerere de finanţare pentru tipul respectiv de proiect, în care sunt precizate informaţiile şi documentele care trebuie furnizate de catre solicitanţii finanţărilor.

În principal, dosarul de finanţare trebuie să cuprindă:

1. Formularul cererii de finanţare completat

2. Documente anexe cererii de finanţare, conform cu Ghidul Solicitantului pentru axa prioritară sau domeniul respectiv

Componentele principale ale cererii de finaţare, conform formatului-cadru, sunt următoarele:

• Informaţii privind solicitantul
• Date despre proiect
• Concordanţa cu politicile UE şi legislaţia naţională
• Bugetul proiectului / Surse de Finanţare
• Lista de anexe (EX: Anexe la: Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice - Axa Prioritara 1: "Un sistem inovativ si ecoeficient de productie", DMI 1.1 "Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM" - Sprijin financiar de pana la 1.075.000 lei acordat pentru investitii pentru intreprinderile mici si mijlocii)

Exemple de documente anexe:

• Statut sau documente de asociere;
• Bilanţurile oficiale pe ultimii ani;
• Adeverinţa că solicitantul nu are datorii la bugetul de stat;
• Cazierul fiscal al reprezentantului legal al solicitantului si al reprezentantului tehnic;
• Aviz de mediu, analiza impactului de mediu;
• Autorizaţia de construcţie;
• Documente de confirmare a contribuţiei solicitantului;
• Plan de afaceri, studiu de fezabilitate, analiza cost – beneficiu;
• Proiectul tehnic;
• CV-urile persoanelor implicate în managementul implementării proiectului etc

Post Reply