delapidare ori gestiune frauduloasa

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
comisar

delapidare ori gestiune frauduloasa

Post by comisar » 10 Jan 2004, 18:59

Care este incadrarea juridica a unui conducator auto de pe masina salvarii care intocmeste foi de parcurs fictive privind transportul unor bolnavi de la locul de domiciliu al acestora la spital,in urma consemnarii in fisa de activitate a acestor curse fictive,acesta i se cuvin bonuri de benzina pe care ulterior le vinde la statia peco si incaseaza o anumnita suma de bani.Parerea mea personala este ca fapta constitue inf de creare de plusuri in gestiune prev de art.25 din Legea 22/69,astept si parerile dvs
cu stima,

lee_bv

Post by lee_bv » 22 Feb 2004, 16:27

Nu cunosc prevederile legii 22/69 si din pacate nu am timp sa o studiez, dar referitor la problema dumneavoastra sunt de parere ca ne aflam in prezenta unui concurs de infractiuni: fals, uz de fals si delapidare.

murik

Post by murik » 28 Feb 2004, 14:32

Legea cu pricina este de fapt legea gestiunii / gestionarilor. Intr-adevar, subscriu la ideea ca ne aflam in fata unui concurs de infractiuni, fiindca aspectele spetei intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor deja mentionate.

Niculae

Re: delapidare ori gestiune frauduloasa

Post by Niculae » 06 Jun 2004, 15:32

Art. 25 din legea 22/1969 nu prevede infractiuni. Poate va referiti la art. 35 din legea mentionata care prevede:" Crearea de plusuri in gestiune prin mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni." Intr-adevar s-ar putea retine aceasta infractiune in concurs cu infractiunea de fals intelectual prevazuta la art. 289, infractiunea de uz de fals prevazuta de art. 291 si infractiunea de delapidare prevazuta de art. 215.1 din Codul penal.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests