Mama a facut cu mine un contract d evazare cumaparare pe o casa.....eu sunt proprietarul iar mama este uzfructul..au trecut 10ani de la contract....mama a acumulat o datorie la intretinere de 37 de milioane....eu nu lociuesc in casa aceea....doar ea....sunt obligata s aplatesc aesta datorie eu?cum pot sa o decad din drepturi?ca stiu ca face cu rea credinta acest lucru.....
Multumesc
Pot sa o decad din drepturi pe mama, pt datorii intretinere?
Re: Pot sa o decad din drepturi pe mama, pt datorii intretin
Uzufructul este dreptul cuiva de a se bucura de lucrurile ce sunt proprietatea altuia, intocmai ca insusi proprietarul lor, insa cu indatorirea de a le conserva substanta. Ceea ce inseamna ca ei in revine obligatia de plata a intretinerii. Pentru o decadere din drepturi a mamei dumneavoastra ar trebui sa obtineti, pe cale judcatoreasca, o sentinta de interdictie, ceea ce presupune demonstrarea faptului ca nu mai este in deplinatatea facultatilor mentale.
Re: Pot sa o decad din drepturi pe mama, pt datorii intretin
Stimata doamna/domn, in primul rand trebuie sa ne comunicati daca este instituit dreptul de uzufruct la notar. Dreptul de uzufruct nu poate fi revocat doar pentru neplata intretinerii. Daca dreptul este instituit printr-un act facut in fata notarului, dumneavoastra puteti sa inmanati o copie de pe acesta, asociatiei de proprietari pentru ca aceasta sa se indrepte impotriva mamei dumneavoastra si nu impotriva dumneavoastra ca proprietar, obligand-o pe aceasta sa plateasca intretinerea. Acesta situatie v-ar exonera de obligatia de plata a intretinerii.
Daca acest drept de uzufruct nu este instituit printr-un act intocmit in fata notarului (practic acest drept nu exista conform legislatiei), dumneavoastra aveti obligatia de plata a intretinerii, dar nu sunteti obligat sa ii mai permiteti mamei sa locuiasca in imobilul dumneavoastra.
Daca acest drept de uzufruct nu este instituit printr-un act intocmit in fata notarului (practic acest drept nu exista conform legislatiei), dumneavoastra aveti obligatia de plata a intretinerii, dar nu sunteti obligat sa ii mai permiteti mamei sa locuiasca in imobilul dumneavoastra.