lichidare pasiv succesoral - 17 ani de plata in 8 luni ?

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
nepotu

lichidare pasiv succesoral - 17 ani de plata in 8 luni ?

Post by nepotu » 09 Mar 2005, 11:44

Apelez la dvs deoarece tata, pensionar roman din Bucuresti, este dat in judecata de sora lui, pensionara romanca stabilita acum 20 de ani in Ludwigshafen -Germania.
Tata este pensionar militar pe caz de boala, fiind obligat sa se pensioneze in 1986 deoarece sora lui a emigrat in RFG.
In 1986 mama lor - bunica mea - a fost in vizita in Germania. Acolo a paralizat si a ramas prin paturile azilelor pana anul trecut in ianuarie cand s-a stins din viata (dupa 17 ani de paralizie)
In mai 2004 matusa a venit in Ro sa ne anunte decesul bunicii si sa faca succesiunea - bunuri imobile: o casa batraneasca in sectorul 5 in care
locuiesc de 12 ani eu cu sotia si copilul.
Dorind cu ardoare sa-si recupereze cheltuielile efectuate timp de 17 ani cu mama dumneai, matusa si-a dat in judecata fratele cerand sa i se atribuie ei casa parinteasca si sa i se restituie jumatate din 36.000 euro, suma cheltuita cu apa pe care a baut-o batrana, abonamentele ei de transport, mancare romaneasca, medicamente, groapa pe care o concesionase cu 11 ani pt soacra-sa, haine, spovedania la preot, aparatul TV din azil , cheltuieli de inmormantare, cheltuieli parastase si alte aberatii netinand cont de obligatia legala a copilului de a-si ingriji parintele. Mai ales ca tata era sarac lipit si la 2000 km departare iar matusa avea posibilitatea materiala si era la 2 km distanta !
Procesul a fost scurt -dosar 8347/2004 la judecatoria sect 5 - din oct 2004 - ianuarie 2005 si a hotarat atribuirea casei parintesti reclamantei (care traieste in Germania !!!- deci eu trebuie sa parasesc casa) si il obliga pe tata la plata - in urmatoarele 8 luni - a unei sume astronomice de 750 milioane lei reprezentand pensia pe urmatorii 13 ani !!! in conditiile in care el are aproape 70 de ani si de-abia supravietuieste de azi pe maine ! Cum tata nu are stranse 150 de pensii judecatoria ii va scoate apartamentul la vanzare - lasand pe drumuri pe tata, mama bolnava, fratele meu cu sotie si copil de 3 ani. Acum toti 5 locuiesc inghesuiti intr-un apartament confort 2 de 40 mp
Intrebarea e cum de e posibil ca judecatoarea Vesta Cristina sa accepte cheltuieli din ultimii 17 ani nedovediti cu chitante (numai pe baza unui tabel de mana al matusei) , sa respinga cererea tatei de a-si pastra fiecare jumatatea de casa sau de a i-o da lui care se chinuie in Ro (adica in final mie care locuiesc de 12 ani acolo) dar a obligat-o pe matusa sa-i dea tatei 5000 euro pt jumatatea de casa care a evaluat-o matusi-mea la 70.000 de euro !!!
Unde putem face plangere pt bataia de joc a judecatoarei ?
Suntem hotarati sa facem apel dar asteptam de pe 11 februarie sa ne vina hotararea ... si inca nu s-a redactat !
Va multumesc anticipat si va doresc sa nu aveti rude hraparetze !

dellutza

Post by dellutza » 09 Mar 2005, 17:15

Bine ar fi sa gasiti si un avocat foarte bun

Post Reply