Drept la apartament dupa divort de cetatean strain
Drept la apartament dupa divort de cetatean strain
Sunt casatorita cu un cetatean palestinian care a plecat din Romania in martie 2009. Intentionez sa bag divort. Sotul meu a lasat procura pt a fi reprezentat la tribunal pt divort. Sotul meu a cumparat un apartament in 1995. Eu in calitate de sotie am dreptul la acest apartament? Multumesc foarte mult.
Re: Drept la apartament dupa divort de cetatean strain
Daca apartamentul este dobandit pe perioada casatoriei, este bun comun, avand regimul juridic al bunurilor in devalmasie. Daca apartamentul este dobandit inainte de casatorie, dreptul de proprietate apartine cumparatorului din contractul de vanzare-cumparare incheiat. Pentru raspuns complet la problema dumneavoastra trebuie sa avem mai multe informatii, inclusiv momentul la care a fost achizitionat apartamentul.
Multumesc pt raspuns! Sotul meu a lasat procura pt a fi reprezentat la divort. Persoana care-mi reprezinta sotul la divort, nu poate spune ca a fost incredintat sa lase bunurile sale sotiei celui pe care-l reprezinta la tribunal? Pt ca noi asa am consimtit. multumesc
Nu, din pacate nu poate. Partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei se solutioneaza pe cale amiabila, sau prin intermediul unui proces de partaj, dupa ramanerea definitiva a hotararii prin care este solutionat divortul. Asadar, este necesara o noua procura, prin care o persoana sa fie imputernicita pentru rezolvarea chestiunilor patrimoniale dintre soti.
Sotul meu a cumparat apartamentul innainte de casatorie. La procesul de partaj poate fi reprezentat de catre cel caruia i-a facut procura? Multumesc foarte mult!
Daca bunul a fost dobandit inaintea casatoriei, el nu face obiectul partajului dintre soti. Fostul sot ar putea sa vi-l vanda, dar asta numai dupa ce divortul se va fi pronuntat. La acea vanzare, sotul va putea fi reprezentat de catre o persoana cu o procura.
Sora mea detine o procura de vanzare a acestui apartament, ea poate sa-mi vanda mie sau altcuiva? Specific ca procura este facuta in 2002. Mai poate ea fi valabila?
Puteti lasa o adresa unde a cabinetului unde va exersati meseria?
Multumesc frumos
Puteti lasa o adresa unde a cabinetului unde va exersati meseria?
Multumesc frumos