Fratii mei au dezbatut mostenirea fara mine, declarand fals
Fratii mei au dezbatut mostenirea fara mine, declarand fals
Au fost trei frati .Mama a murit ultima , unul dintre copii murind inaintea ei . Succesiunea s-a deschis de catre cei doi frati ramasi in viata , dupa decesul bunicii mele . Fiul decedat - tatal meu .Am fost anuntata in ultima clipa de moartea bunicii , ajungand doar la biserica si mormant ., La succesiune nu am fost chemata, cei doi frati facand acte la notariat iar martorul a spus ca au fost doar doi frati, nu trei. Am asteptat sa fiu chemata la deschiderea succesiuni , dar am constatat ca nu m-au chemat . Nu am stiut ca tb sa imi exprim dorinta de acceptare a mostenirii la notar . Imobilul a fost vandut si nu am primit nimic . Mai am sanse sa castig ceva dupa urma bunicilor mei ? Cum ar tb sa formulez actiunea?
Re: Fratii mei au dezbatut mostenirea fara mine, declarand f
Se poate formula o actiune in justitie prin care sa se solicite anularea Certificatului de mostenitor. Dreptul de optiune succesorala trebuie manifestat intr-un termen de 6 luni de la data deschiderii succesiunii, data decesului. Acceptarea succesiunii poate fi expresa sau tacita. Va sfatuiesc sa consultati un avocat, cazul dumneavoastra fiind suficient de complicat si riscant, desi dreptatea este de partea d-voastra.