Cum pot trece apartamentul pe numele baiatului fara probleme
Cum pot trece apartamentul pe numele baiatului fara probleme
M-am despartit de sotul meu in anul 2009 si nu am facut partaj. Apartamentul in care locuiesc impreuna cu baiatul meu (sotul s-a retras in satul natal) este obtinut de mine in urma demolarii casei parintesti , dar spre ghinionul meu am platit-o in timpul casatoriei (in timpul regimului comunist s-a demolat casa si din proprietari ne-au facut chiriasi, ca apoi dupa 1989 sa ni se dea dreptul la cumpararea apartamentelor primite in locul caselor demolate). Cum pot acum, intr-o modalitate mai ieftina dar sigura, sa trec apartamentul pe numele baiatului, tinand cont ca atat eu cat si fostul sot, mai avem cate un copil din casnicia anterioara. Am auzit de contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct. Este acesta inatacabil? Va multumesc
In ce proportie ai platit imobilul in timpul casatoriei? Daca a fost dobandit cu act de vanzare mai inainte de a fi casatorita, dar ai achitat imprumutul in rate, ai avea posibilitatea sa-l vinzi sau chiar sa-l donezi fiului, daca este singurul mostenitor. Insa daca ai incheiat actul de vanzare fiind deja casatorita, nu vei putea sa dispui de bun decat cu acordul sotului.