Dupa cati ani se prescriu datoriile catre stat?

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
P G

Dupa cati ani se prescriu datoriile catre stat?

Post by P G » 08 Dec 2011, 17:16

In luna mai anul acesta s-au facut 10 ani de cand fratele meu nu a mai achitat taxe la stat si nu a mai depus nici un fel de act pentru societatea sa, societate in care era asociat cu un cetatean de origine araba si cu sotia fratelui meu. Pe aceasta societate fratele meu a cumparat o casa si acum ar vrea sa o treaca pe numele lui el avand de la asociatul arab un act notarial facut cu acesta inaintea plecarii lui definitive din tara, act prin care asociatul renunta la drepturi in firma si imputerniceste pe fratele meu sa se ocupe de aceasta. Este adevarat ca dupa 10 ani se prescriu datoriile la stat si se impart bunurile societatii intre asociati nu inainte de a lua legatura cu un lichidator? Va multumesc anticipat.

Guest

Re: Dupa cati ani se prescriu datoriile catre stat?

Post by Guest » 08 Dec 2011, 17:19

Termenul de prescriptie pentru creantele bugetare este de 5 ani, nu de 10. Daca firma inca mai exista, este foarte probabil sa fi fost declarata de ANAF contribuabil inactiv. Pentru a vorbi de impartirea bunurilor societatii, deci practic despre lichidare, trebuie avuta in vedere in prealabil dizolvarea societatii. Faptul de a nu mai depune situatiile financiare anuale in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale reprezinta un caz de dizolvare, asupra careia se pronunta Tribunalul.

Post Reply