hartie notariala pentru iesirea din tara

Familiei
Post Reply
kiddo

hartie notariala pentru iesirea din tara

Post by kiddo » 08 Jan 2004, 15:15

Buna ziua tututor!
Ma numesc Andreia Mclean.NU stiu daca aici voi gasi un raspuns dar eu tot mai incerc in speranta ca va veni raspunsul pe care eu as vrea sa-l aud.
Sunt la a doua casatorie,iar din prima il am pe fiul meu Dennis.Sunt casatorita cu un canadian si am alti trei copii(tripleti).Urmeaza sa plecam cu totii in vara acestui an in Canada.Fiului meu mai mare,din prima casatorie ,i-am facut pasaport individul iar in actele necesare emiterii acestuia nu mi-a fost ceruta o hartie semnata de fostul meu sot,in fata unui notar prin care isi da accordul.
La serviciul pasapoarte am intrebat si mi s-a spus ca acea hartie nu-mi va fi necesara atat timp cat copilul mi-a fost incredintat definitiv spre crestere si educare si ca doar copia hotararii de divort e suficienta.
Raspunsul unui consilier juridic a fost altul:tatal are drepturi asupra copilului si numai cu accordul lui poti scoate copilul din tara.
Problema mea este ca aceea hartie nu-mi va fi data ,el refuza.Cu toate acestea niciodata nu vine sa-si vada fiul.
Cum am spus la inceput nu stiu daca este o intrebare tocmai potrivita pentru acest forum,dar daca cineva stie ceva in legatura cu aceasta problema,va rog din suflet sa-mi lasati un mesaj.
Va multumesc

diana-i

Post by diana-i » 06 Apr 2004, 00:44

Buna ziua,

Eu locuiesc in Canada si in primavara asta sotul meu(francez) a fost in vizita la familia lui in Franta cu bebelusul nostru. Cind a cumparat biletul de avion, i s-a spus ca are nevoie de acea hirtie, pe care i-am facut-o. Nu i-a cerut-o nimeni!

In anul 2000, ceilalti doi copii ai mei au fost in Romania la tatal lor.A trebuit, dupa spusele companieiTarom, sa le fac hirtia in chestiune. Nimeni n-a verificat-o!

Dupa cite m-am interesat la timpul respectiv, daca ai o hotarire de divort definitiva si copiii iti sint incredintati definitiv, n-ai nevoie. Oricum, ce pot sa-ti spun e ca o data la aeroport, m-ar mira ca cineva sa-ti mai puna vreo intrebare...Cind ajungi in Canada, nici atit!

Sper ca te ajuta,

Diana

kiddo

Post by kiddo » 06 Apr 2004, 09:34

Multumesc tare mult.
Poate imi permit prea mult,dar as indrazni sa intreb ,copiii din prima casatorie,au numele tatalui?Daca da, nu a sunat ciudat numele lor acolo,nu s-au simtit prost?
Stuart,sotul meu spune ca am putea sa-i schimbam numele acolo.
Se poate intr-adevar?
multumesc mult pentru tot.

diana-i

Post by diana-i » 07 Apr 2004, 01:03

Copiii din prima casatorie au numele tatalui, dar nu se simt prost deloc. Dealtfel, la Montreal unde stam noi, sint atitea nume de peste tot, ca al lor n-are nimic bizar! In unele scoli poti gasi copii din 94 de tari! Ei sint aici de aproape 10 ani, au prieteni de toate originile si nu par sa simta nevoia de a-si schimba numele.

ca sa-ti raspund la intrebarea cealalta, da, se poate schimba numele, nu-i absolut nici o dificultate, multa lume o face, daca numele lor e dificil de pronuntat, sau isi iau macar un prenume mai usor.

Diana

Post Reply