pensie alimentara 25% din salariu net

Familiei
Post Reply
GoG53

pensie alimentara 25% din salariu net

Post by GoG53 » 02 Dec 2011, 16:08

In urma divortului s-a stabilit ca trebuie sa platesc 25% din salariu pensie alimentara, si m-am conformat. Insa intre timp m-am angajat in alta parte, am un salariu mai mare, dar nu am vrut sa duc actele de divort la noul sediu. Eu platesc in continuare aceeasi suma, insa as vrea sa stiu ce se poate intampla daca se afla. O zi buna!

legally

Re: pensie alimentara 25% din salariu net

Post by legally » 02 Dec 2011, 17:29

Este posibil ca mama minorului, afland ca aveti venituri mai mari fata de data la care s-a stabilit pensia de intretinere, sa ceara in instanta marirea pensiei .

aspy

Re: pensie alimentara 25% din salariu net

Post by aspy » 02 Dec 2011, 20:52

1. daca in hotararea de stabilire a pensiei alimentare scrie 25%, nu conteaza cat iti creste sau iti scade salariul, trebuie sa platesti 25%. daca e stabilita o anumita suma, pana cand sotia cere cresterea pensiei alimentare platesti cat e cuantumul stabilit.
2. daca scrie 25% si se afla, poti fi acuzat inclusiv de nerespectarea unei hotarari judecatoresti, care de acum e o chestie penala, pe langa obligarea la plata a sumelor neachitate.
3. cand vorbesti de pensie alimentara, sigur te referi la copilul TAU?!? pe langa amaratii aia de bani pe care (nu) ii trimiti, un copil are cu siguranta nevoie de mult mai multe.. si nu vreau sa cred ca nu poti/vrei sa compensezi macar cat de cat, macar material daca nu poti afectiv!

Post Reply