Tahograf pe masini vechi...

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
debora

Tahograf pe masini vechi...

Post by debora » 05 Mar 2005, 16:33

Conform Lg. 466/2003 vehiculele de tonaj greu(etc..) tb. sa aiba tahografe atasate. In caz contrar ARR sanctioneaza contraventional societatea in cauza ptr. lipsa acestuia cu 45.000.000 lei-50.000.000.

Cei de la firma au un vehicul care trebuia sa-si ataseze tahograful cu pricina, insa masina avand anul de fabricatie 1987 nu este prevazuta cu un locusor adecvat pt. fixarea tahografului.Adica, cu alte cuvinte, si sa fi vrut tot nu puteau sa respecte legea 466, ptr. ca nu aveau cum sa monteze limitatorul de viteza.

Intrebarea mea este: exista vreo lege care stipuleaza ca vehiculele cu an de fabricatie mai vechi de 1988 sunt exceptate de la montarea tahografului?

Va multumesc.

erika

Post by erika » 10 Mar 2005, 16:24

parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa intrrebi la ARR. iti soun ei tot, decat sa platesti amende de milioane de lei, mai bine dai un picut pentru montarea tahografului. ATT: tahograful trebuie verificat de ARR. noi am platit o amenda de 35 mil. lei ca nu avea facuta verificarea tehnica a tahografului. asa ca grija mare si intreaba si acolo.

sebi77

Post by sebi77 » 10 Mar 2005, 16:50

Verificarea tahografului se face de firme autorizate de ARR pentru asfel de verificari.

se poate monta tahograf indiferent de masina... exista tahograf extern ... cum sunt aparatele de taxat la taxiuri

sebi77

Post by sebi77 » 10 Mar 2005, 16:50

Verificarea tahografului se face de firme autorizate de ARR pentru asfel de verificari.

se poate monta tahograf indiferent de masina... exista tahograf extern ... cum sunt aparatele de taxat la taxiuri

dinubocos

Post by dinubocos » 10 Mar 2005, 17:40

Nu ai nici o scapare. Legea nu prevede o astfel de exceptie. Pui tahograf sau platesti amenda. Si zau nu face!

Hiastru

Post by Hiastru » 14 Mar 2005, 14:26

se poate ca tahograful sa ajunga mai mult decat masina.

Post Reply