factura penalitati

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
leopoldina1

factura penalitati

Post by leopoldina1 » 22 Nov 2011, 09:45

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema, si anume:

- am un contract de prestari servicii in care eu sunt beneficiar, iar cealalta parte contractanta este prestator
- in contract era stipulat un termen de predare a lucrarilor contractate
- in cazul nepredarii lucrarilor la termenul stipulat in contract "beneficiarul are dreptul de a deduce din pretul contractului, ca penalitati, o suma echivalenta cu 0.1% pentru fiecare zi de intarziere pana la indeplinirea in totalitate a obligatiilor ce ii revin prin contract"
- prestatorul a intarziat cu lucrarile si mi-a emis factura egala cu valoarea contractului
- eu am calculat penalitati pentru fiecare zi de intarziere si i-am emis factura cu valoarea penalitatilor, fara TVA

Problema mea este urmatoarea:
- aveam eu dreptul, in calitate de beneficiar, sa emit aceasta factura de penalitati?
- daca nu, ar fi trebuit sa-i achit valoarea serviciilor mai putin cu valoarea penalitatilor calculate? si atunci cum imi inchid sumele in contabilitate?
- care este termenul de prescriere a acestei facturi de penalitati? (mentionez ca ea nu este aferenta unui debit restant!!)
- daca prestatorul nu accepta factura aceasta la plata, care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmez eu?(eu nu i-am dat un termen de plata, probabil ca ar fi trebuit nu?)

Multumesc mult.

Post Reply