raspunedere penala administrator?

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
sonder

raspunedere penala administrator?

Post by sonder » 21 Nov 2011, 12:06

Buna ziua, societatea in cadrul careia sunt unic asociat si administrator are datorii atat la stat, cat si la furnizori, de aprox 500 mii lei, respectiv 300 mii lei. Banuiesc ca firma va intra in insolventa la cererea ANAF sau a creditorilor, si aici am cateva intrebari la care as dori sa imi raspundeti. Societatea nu are bunuri care ar putea fi executate, soldul de casa in contabilitate este de 400 mii lei, bani din care s-au platit bunuri si servicii pentru care nu exista documente justificative. Administratorul va raspunde penal in aceasta situatie? Mentionez ca nu detin bunuri nici pe persoana fizica. Ce sfaturi imi puteti oferi? Va multumesc anticipat!

aspy

Re: raspunedere penala administrator?

Post by aspy » 21 Nov 2011, 14:05

daca nu exista documente justificative, ai toate sansele sa ti se atraga raspunderea atat ca administrator, cat si penala pe evaziune fiscala!
te sfatuiesc sa iti reglementezi urgent problema in contabilitate, inainte de a se deschide procedura pe lg 85/2006 (procedura insolventei), sa ai ce sa predai administratorului judiciar/lichidatorului. daca se stabileste ca nu ai tinut contabilitatea cum trebuie, e penala rau treaba!

Cuculis

Post by Cuculis » 21 Nov 2011, 15:33

Da...daca din punct de vedere contabil nu aveti documente justificative se va atrage raspunderea administratorului. Cel mai bun lucru pe care puteti sa il faceti e sa va puneti la punct contabilitatea, macar o parte din ea acum si restul pe parcursul procesului. Aveti obligatia legla de a pune la dispozitia lichidatorului judiciar balantele contabile, bilanturile si orice alte documentele din care ar putea reiesi situatia firmei

razman

Post by razman » 28 Nov 2011, 19:09

Da, alea prev. de art. 28 e cu penal....cat despre orice alte informatii... e numai cu amenda pe 108 ind.1 Cpc

Post Reply