Buna ziua, este vorba despre fals informatic (simulare mail - spoofing) atunci cand se foloseste doar numele unei persoane si se trimit mail-uri la diversi oameni, sau e nevoie ca si IP-ul sa fi modificat astfel incat sa fie similar presupusului expeditor?
Multumesc anticipat pentru lamuriri
fals informatic - simulare mail
Re: fals informatic - simulare mail
Buna, cum ai rezolvat ?
Si eu am aceeasi problema si nu stiu ce sa fac/
Multam
Si eu am aceeasi problema si nu stiu ce sa fac/
Multam
Buna ziua,
Ce risc daca am facut o adresa de mail falsa (spoofing) folosind numele unei persoane si am trimis un mail la alta persoana. Am fost amenintata ca voi fo reclamata.
Multumesc
Stefan
Ce risc daca am facut o adresa de mail falsa (spoofing) folosind numele unei persoane si am trimis un mail la alta persoana. Am fost amenintata ca voi fo reclamata.
Multumesc
Stefan
Nu este necesara modificarea IP-ului, pentru ca fapta să întrunească elementele constitutive ale infractiunii de fals informatic. IP-ul este doar o proba prin care in urma verificarilor efectuate se stabileste de unde s-a efectuat logarea, precum si identitatea invinuitului.
Daca aceste e-mailuri nu au fost utilizate în vederea producerii unor consecinţe juridice, fapta nu poate fi incadrata la art. 48 din legea 161/2003, deci nu este infractiune informatica.
Daca aceste e-mailuri nu au fost utilizate în vederea producerii unor consecinţe juridice, fapta nu poate fi incadrata la art. 48 din legea 161/2003, deci nu este infractiune informatica.