INFORMATIE Privind Inscriere la CCJ

Discutii privind procedura civila
12345

INFORMATIE Privind Inscriere la CCJ

Post by 12345 » 03 Mar 2005, 11:23

Doresc sa ma inscriu la CCJ, dar nu gasesc pe site-ul lor nici un fel de formular, conditii, ceva care sa ma lamureasca.

Daca cineva a trecut prin asta si-mi poate da niste info., model formular de inscriere, trimitere la site ptr. mai multe info. Multumesc cu respect!:!:

myado

Post by myado » 03 Mar 2005, 11:29

daca este vorba de ccj bucuresti, va trebui sa te deplasezi pana la sediu....undeva la 11 iunie...si acolo vei gasi si formularul de inscriere si orice informatie doresti. site-ul este putin cam depasit...

cj def myado

12345

ptr. myado

Post by 12345 » 03 Mar 2005, 11:34

Daca eu locuiesc in Bucuresti si sunt angajata la o firma care figureaza in Judetul Gorj, atunci unde trebuie sa fac inscrierea?

myado

Post by myado » 03 Mar 2005, 11:38

cred ca in gorj...

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Mar 2005, 18:05

Cred ca CCJ-ul de care apartii este cel de la domiciliul tau nu al societatii la care lucrezi.

12345

Multumesc din nou dinubocos !

Post by 12345 » 03 Mar 2005, 18:35

Am sa merg la CCJ BUc. sa vad ce-mi spun si ei .
Oricum am pus acesta intrebare din comoditate. :bye: :bye:

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Mar 2005, 18:41

De ce vrei neaparat sa te inscrii in CCJ?

12345

re.

Post by 12345 » 03 Mar 2005, 18:44

Sunt angajat ca jurist stagiar la o societate.
Ma gandeam ca mi-ar sta bine pe tabelul lor. - glumeam
Sincer ma gandeam la vatrianta de a ajunge definitiv dupa un an la solicitarea juristului coordonator.

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Mar 2005, 18:57

Legea nu prevede o asemenea posibilitate. Si consider ca nici statutul nu poate "umple" legea chiar asa. Chiar daca o face nu este legal. Ca de fapt multe alte lucruri din statut.

12345

re.

Post by 12345 » 03 Mar 2005, 19:05

Stiu atat de putine despre CCj incat :oops: :oops: :oops: , nu-mi vine sa ma adancesc intr-un subiect.
Am auzit si eu o varianta(fara a o verifica insa).

12345

Cu privire inscriere in CCJ

Post by 12345 » 03 Mar 2005, 20:05

Am gasit in statul cons. jur. :

Art. 15. - Inscrierea in profesia de consilier juridic se face in mod individual, pe baza unei cereri adresate Colegiului Consilierilor Juridici pe a c&rui raz& teritorial& domiciliaz&, conform regulamentului si statutului fiec&rui colegiu teritorial.

judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 09:31

da asa este. la CCJ din raza de domiciliu. stagiul se face dupa procedura asemanatoare cu stagiul pentru avocati pentru ca legea cons juridici face trimitere la legea avocatilor si statutul lor pentru aceste aspecte. ar fi bine ca acei CJ care tot critica statutul sa mai citeasca si legea 514 din 2003. ideea e ca trebuie sa avem si noi o forma de organizare, uniune, asociatie ce o fi, si daca s-ar putea unica pe tara cu reprezentare la nivelul fiecarui judet. nu vei pierde nimic daca te inscrii in UCCJR. din contra.... trebuie sa venim cu propuneri constructive, nu distructive. am mai spus-o si o repet...legea nu e perfecta dar e perfectibila, avem un statut care uneori adauga la lege, dar avem si ...trebuie sa merge inainte...sa construim...ar trebui sa facem un proiect de lege care sa modifice lg 514 dupa modelul legii avocatilor.....

12345

Judge are dreptate

Post by 12345 » 04 Mar 2005, 10:38

In statut se mentioneaza posibilitatea micsorarii periadei de stagiu insa diferit de statutul avocatului unde micsorarea se face cu 1 an.

Statutul cons. jur. in Art. 23 alin(5) Durata stagiului este de 2 ani. Consiliul colegiului teritorial, in mod exceptional si numai dup& verificarea raportului f&cut de seful Biroului de indrumare profesional&, impreun& cu consilierul juridic indrum&tor, precum si cu consilierul juridic care sprijin& cererea de admitere in colegiu pe baza unei activit&ti profesionale meritorii, poate aproba reducerea perioadei de stagiu. Aceast& reducere nu poate fi mai mare de 6 (sase) luni calendar

judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 10:51

deci e clar...se aplica regulile statutului pt ca esti membru al UCCJR nu al UNBR....prevederile legii avocatilor si a statutului lor se aplica exmplificativ si numai daca nu sunt prevederi contrare, incompatibile sau cand acestea nu exista in legea 514 din 2003. cand intrii intr-o asociatie te obligi sa respecti statutul acesteia...se poate deci reduce perioada de stagiu cu 6 luni...succes! sa citesti subiectul referitor la o noua lege a CJ postat de mine.

12345

ptr. judge

Post by 12345 » 04 Mar 2005, 11:00

L-am citit acum 2 minute si m-i se pare foarte interesant. Important e sa se alature si atii.

Post Reply