Proces cu o societate de asigurari RCA

Asigurari de bunuri si persoane
Post Reply
costel75

Proces cu o societate de asigurari RCA

Post by costel75 » 03 Mar 2005, 10:15

Care sunt sansele sa castigi un proces contra unei societati de asigurari RCA pe motivul valorii prea mici a despagubirii?Va multumesc anticipat.
Eu sunt de profesie jurist dar nu am deloc experienta.

sebi77

Post by sebi77 » 03 Mar 2005, 11:51

Cuantumul despagubirilor in cazul unui acident pe RCA sunt stabilite de lege si ordinul Comisiei de supraveghere a asigurilor. Probabil ca cei de la asigurari fie au calculat ca valoarea despagubirilor depaseste valoarea masini calculata conform legilor si ordinului mai jos mentionate sau probabil ca ai solicitat despagubiri nejustificate ... Nu cunosc detalii si nu pot sa-ti dau un raspuns .... Nu sunt jurist ci economist insa am avut si noi un accident si am fost nevoit sa ma uit peste legi si regulamente.
Sfatul meu este sa soliciti doar ce legea iti da voie ....inclusiv despagubiri morale daca s-a produs o vatamare corporala

Citeste te rog:
LEGE Nr. 136 din 29 decembrie 1995
LEGE nr.32 din 3 aprilie 2000
ORD nr. 3113 publicat in M.Of. nr. 858 din data: 12/03/2003 (asta mai ales... e posibil sa fie altu mai nou...stiu ca s-a modificat)

costel75

Post by costel75 » 03 Mar 2005, 17:50

Multumesc pt.raspuns.Am studiat tot ce exista despre asigurari si ai dreptate. Am rezolvat pana la urma la mica intelegere cu inspectorul,dar eram curios daca s-a lovit cineva de asa ceva,sa ajunga la proces.Inca o data multumesc.

Post Reply