refuz modificare felul muncii

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
tantza

refuz modificare felul muncii

Post by tantza » 28 Feb 2005, 15:20

Ce se intampla daca salariatul nu este de acord ca angajatorul sa-i modifice felul muncii? ce posibilitati are angajatorul in conditiile in care salariatul in cauza , fiind agent de vanzari nu se descurca deloc ? E posibil ca sa se incheie un act aditional la contract prin care sa se specifica ca, in cazul in care salariatul in cauza nu vinde un anumit nr. de produse in termen de 3 luni , sa demisioneze?se incearca sa se evite concedierea

minodora

Post by minodora » 28 Feb 2005, 17:31

Este posibil sa prevezi ca in actul aditional si in fisa postului, atributiile respective iar in cazul in care nu o realizeaza sa faci si ancheta disciplinara. Dar mai bine sa discute cu el si sa-i explice situatia... ca-i vrea binele, ca nu vrea sa-l dea afara... dar in nici un caz nu vrea sa-l tina in postul de agent-vanzari.

escada

Post by escada » 17 Mar 2005, 23:09

nu este legala clauza pe care ai enuntat-o. Este posibila stabilirea unor atributii specifice postului ocupat si a unei norme de realizat. in cazul in care se constata ca salariatul nu corespunde din punct de vedere prfesional postului ocupat, se face cercetarea prealabila prev de codul muncii si, inainte de desfacerea contractului cu 61 lit. d i se ofera un loc de munca vacant in unitate, potrivit pregatirii si aptitudinilor lui. Daca nu doreste sa il ocupe...61 lit d, cu preavizul de rigoare si cu posibilitatea de a beneficia de somaj.

Daca se constata abateri de la obligatiile stabilite, atunci 61 lit a, fara preaviz, cu cercetare prealabila.

adviser45

Post by adviser45 » 18 Mar 2005, 10:32

Eu am aplicat prevederile art.48 Codul Muncii intr-o situatie similara.

minodora

Post by minodora » 18 Mar 2005, 14:38

Interesant... dar cred ca ai avut in spate mai multe acte prin care sa se demonstreze ca este "o sanctiune disciplinara".

erika

Post by erika » 19 Mar 2005, 08:45

parerea mea este ca cea mai buna solutie este necorespunderea profesionala. atentie mare la toate chichitele de procedura.

succes.

adviser45

Post by adviser45 » 19 Mar 2005, 09:03

minodora wrote:Interesant... dar cred ca ai avut in spate mai multe acte prin care sa se demonstreze ca este "o sanctiune disciplinara".
Am mai gasit cate ceva.

constable

Post by constable » 19 Mar 2005, 09:09

Spun ca :
Respectiva clauza nu este legala.
Admit ca intr-adevar poate fi aplicata o sanctiune disciplinara, chiar si prin desfacerea contractului de munca insa cu respectarea procedurilor impuse inclusiv cercetarea prealabila si aviz.
Intelege ca angajatorul are puterea dar si angajatul , pe langa indatoriri si obligatii, are si drepturi. Daca motivele sunt discipinare - AFARA !!!!!! daca nu incearca o rezolvare

adviser45

Post by adviser45 » 19 Mar 2005, 19:15

Eu zic sa inchei acel act aditional, bineinteles fara a specifica despre demisie in final, ci doar ca o obligatie.

adviser45

Post by adviser45 » 19 Mar 2005, 19:16

Si apropo n-ai spus nimic despre fisa postului.

Post Reply