am nevoie de cateva nelamuriri

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
honeybunny21

am nevoie de cateva nelamuriri

Post by honeybunny21 » 23 Oct 2011, 11:17

In 5 oct am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata (doar cu o anexa pe 2 ani) si in contract era stipulat ca 3 luni sunt de proba.Vineri cand am ajuns la servici am aflat ca s-au facut concedieri,5 la numar,a unor colegi care au inceput munca deodata cu mine.Ei bine,eu am fost chemata la un superior care mi-a spus ca daca nu imi cresc vanzarile (la un call center lucrez) am sa urmez si eu pe miercuri sa fiu concediata.Nu contest faptul ca ei trebuie sa isi aleaga persoane care sa le creasca profitul si nu contest faptul ca eu nu ma incadrez intre ei,ceea ce pe mine ma supara este faptul ca pe colegii care i-a concediat i-a pus sa semneze cum ca ei au demisionat si nu ca au fost concediati.Intrebarea mea este ca daca pe miercuri ajung in aceeasi situatie,sa semnez ca am demisionat?Nu stiu de la cine sa cer sfaturi ptr ca ptr mine este primul loc de munca si nu stiu exact ce trebuie sa fac.Rog sa ma lamureasca cineva.Multumesc

Crysti_

Re: am nevoie de cateva nelamuriri

Post by Crysti_ » 24 Oct 2011, 16:56

Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului, deci d-voastra decideti daca demisionati sau nu.
Pe de alta parte, angajatorul , pe perioada de proba a salariatului, poate inceta contractul de munca printr-o notificare scrisa ,fara a fi necesara motivarea acesteia.(Art.31 Codul Muncii).

Post Reply