drept semnatura acte
drept semnatura acte
Buna ziua, mama sufera de Alzheimer intr-o faza avansata (nu se mai poate hrani singura, nu isi poate face necesitatile singura, de cele mai multe ori nu stie cu cine vorbeste etc) si as vrea sa stiu cum pot face sa semnez anumite acte in locul ei. Mama sta la 20 de km de mine, si as dori sa vand apartamentul si sa o iau sa locuiasca cu mine, pentru a o putea ajuta cum trebuie. Nu am incredere sa las un strain sa aiba grija de ea, si de aceea va intreb pe dumneavoastra, care sunt pasii de urmat pentru a o ajuta cat mai repede? Ce prevede Noul Cod Civil? Multumesc!
Re: drept semnatura acte
Va recomand sa va adresati cu cerere instantei de judecata in a carei raza domiciliaza mama dvs prin care sa solicitati numirea dvs ca tutore al acesteia. Atentie insa la intentia dvs de a vinde apartamentul, se poate interpreta ca acesta este scopul cu care solicitati numirea ca tutore!
Re: drept semnatura acte
Nu neaparat. In primul rand in cadrul cererii de numire ca tutore nu se pune in discutie un scop de natura patrimoniala, motivele fiind strict de natura medicala, iar calitatea de fiica este de natura a justifica cererea. Modalitatea in care vei gestiona patrimoniul mamei dupa numirea ca tutore e cu totul altceva, si oricum excede cadrului cererii.lawyer2000 wrote:Atentie insa la intentia dvs de a vinde apartamentul, se poate interpreta ca acesta este scopul cu care solicitati numirea ca tutore!
In cazul in care totusi se ajunge la astfel de discutii, faci dovada veniturilor insuficiente fata de necesitatile bolnavei (incluzand tratamete si medicamente). Dar intr-o astfel de cauza, ma repet, nu cred ca se va pune problema.
Multa sanatate!