INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
divine
Stie cineva cand va intra in vigoare noul cod civil?
-
wittmann
"A long time ago, in a galaxy far, far away..."
Naiba sa-i ia, am auzit ca nu e nici o sansa sa intre in vigoare anul asta.

-
norocel
Oricum nu aduce chiar asa multe noutati cum ne-am fi asteptat.
-
MAXINE
Din cate stiu eu, a facut cale intoarsa la comisia juridica, deci nu prea sunt pregatiti sa-l dezbata.
Si intr-adevar, nu aduce prea multe noutati, cel putin in forma proiectata.
-
rosia_montana
deci: examen la penal dupa codul nou, examen la civil dupa codul vechi???
-
MAXINE
Da, dupa toate aparentele. Codul civil chiar daca trece de Parlament, pana la publicare si intrare in vigoare mai trec cateva luni, daca nu un an.
-
rosia_montana
eu zic ca e bine asa, codul penal nou e super simplu si mie (desi nimeni nu imi da dreptate :P) mi se pare mai clar si mai bine structurat decat cel vechi, iar codul civil il stim din faculta si din tentativele anterioare la INM. Sper doar sa nu se confirme speculatiile cu Comunitarul :(
-
virtual
Pai daca e asa super simplu Noul Cod, zi-mi si mie draga Rosie Montana, cum sanctionezi concursul real de infraciuni cand una dintre infractiuni este munca in folosul comunitatii si alta este inchisoare? Ca din pacate Codul asta simplu nu zice nimic.
-
solomon

A TRECUT DE SENAT!!!!!!!va instiintez pe aceasta cale ca proiectul noului COD CIVIL a fost aprobat de Senat.Dar sa speram ca mai dureaza!

-
judge
intr-adevar proiectul de cod civil a fost adoptat de senat si se afla in dezbaterea camerei deputatilor. in mod sigur va fi adoptat anul acesta (a se vedea procedura de adoptare a legilor prevazuta in constitutia republicata). si aduce totusi o serie de noutati si clarificari. proiectul se gaseste pe internet. mie mi s-a parut interesant. dupa adoptarea lui parlamentul are obligatia de a emite o lege de aplicare.....care va dura foarte mult

. oricum va trebui sa invatam din nou....

-
cumintzica
Virtual, eu cred ca ar trebui sa se aplice acelasi principiu la ca concurs real infr pedepsite cu amenda si inchisoare, adica sa se aplice si munca in folosul comunitatii, in tot sau in parte. ce parere ai?
-
judge
am inteles ca se planuieste modificarea si a noului cod penal! precum si a CPPenala si a tuturor coduriloe....brrr

-
Sharky
Are cineva proiectul noului cod civil?
Daca da, il rog daca poate sa il posteze aici sa il citim si noi!!!

-
gigisansama

Cauta in Modele/ Proiecte de Lege