Buna dimineata
Revin cu problema mea: la primul termen de judecata, asa cum mi-a spus Vulpacris - caruia ii multumesc din suflet pentru ajutor - am modificat cererea, in sensul ca nu sunt multumita cu decizia CCSD.
Acum am niste nelamuriri, asa ca am sa expun pe scurt:
1. in 2001 am formulat notificare prin executor solicitand restituirea imobilului expropriat in natura. Mentionez ca imobilul avea Carte Funciara.
2. Primaria mi-a spus ca va dispune doar pt. cota de 1/2 deoarece sora mea nu a formulat in termen legal notificare conf. L10/2001. Mentionez ca sora mea locuieste in SUA
3. In 2005, sora mea formuleaza notificare conf. Legii 247/2005. Ulterior, prin declaratie notariala declara ca renunta la cota ei in favoarea mea.
4. Primaria dispune prin decizie despagubiri in echivalent pt. tot terenul (ambele cote). Mentionez ca sora mea cand a plecat in SUA a fost despagubita cu 7000 lei pt. cota ei din constructii, fara a fi despagubita pt. teren. Cand s-a demolat constructia, eu am fost despagubita tot cu 7000 lei numai pt. constructie. Acestea fiind demolate, eu initial solicitand atribuirea in natura, nu am cerut despagubiri si pt. constructie, respectiv sa returnez suma primita - actualizata si sa mi se plateasca diferenta.
5. ANRP a returnat dosarul la Primarie, cu mentiunea ca aceasta trebuie sa-mi acorde doar cota de 1/2. In acest sens Primaria a modificat decizia primarului.
Mentionez ca nu am atacat decizia primariei.
In momentul de fata eu solicit:
1. Anularea deciziei emisa de CCSD si sa se stabileasca faptul ca sunt indreptatita la despagubiri pt. intreg terenul
2. Obligarea ANRP la plata despagubirilor
3. Obligarea Ministerului Finantelor (avand in vedere ca Fondul Proprietatea nu functioneaza normal) la alocarea sumei pt. plata despagubirilor
4. Obligarea primariei la emiterea unei decizii pt. constructii
5. Obligarea CCSD la emiterea unei decizii pt. constructii
6. Obligarea ANRP la plata pt. constructii
7. Obligarea ANRP si MF la plata daunelor cominatorii 500 ron/zi intarziere de la momentul in care hotararea va ramane definitiva
8. Obligarea paratilor in solidar la plata despagubirilor in cuantum de 100 000 RON pt. tergiversarea solutionarii dosarului timp de 10 ani si pt. lipsa de folosinta a despagubirilor ce mi se cuvin.
Primaria prin intampinare invedereaza ca sora mea a introdus tardiv notificarea, ca ea trebuia facuta in temeiul legii 10/2001, iar legea 247/2005 nu reprezinta o repunere in termen. Mai mult, precizeaza ca nu am atacat decizia primarului si nu am solicitat despagubiri si pt. constructii.
CCSD prin intampinare ridica exceptia lipsei procesuale pasive a Statului Roman prin MFP si exceptia lipsei calitatii de reprezentant a MFP pentru Statul Roman avand in vedere procedura administrativa prevazuta de Titlul VII din Legea 247/2005
Acum voi raspunde la exceptii. In probatoriu solicit expertiza si inscrisuri.
Cea mai mare nedumerire a mea este daca am dreptul la despagubiri pt. intreg terenul avand in vedere ca sora mea mi-a cedat dreptul ei. Este tardiva notificarea ei in 2005 conf. L247/2005? Eu, initial, prin executor am solicitat intreg terenul in natura.
Mai pot face ceva cu privire la constructii?
Va multumesc din suflet pentru ajutor si va doresc o zi linistita.
legea 10/2001