Care sunt urmarile executarii silite?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
angelica_iordache

Care sunt urmarile executarii silite?

Post by angelica_iordache » 06 Oct 2011, 16:47

Buna ziua! Avem urmatoarea problema: In anul 2007 sotul meu a facut un credit ipotecar pe numele sau in CHF pentru a achizitiona un apartament, inainte de a ne casatori. Nu mai putem plati ratele, datorita salariilor micsorate. Am incercat mai multe variante, reesalonarea, refinantarea, dar nici una nu a fost aprobata.
Am multe nelamuriri! Apartamentul va fi vandut la licitatie? Sotul meu va avea poprire pe salariu de 1/3 toata viata? Care sunt urmarile acestei actiuni? Daca nu am luat parte la obtinerea creditului, se vor lua masuri si in privinta mea? Multumesc pentru raspunsuri!

NicoletaM

Re: Care sunt urmarile executarii silite?

Post by NicoletaM » 06 Oct 2011, 20:18

Apartamentul va fi scos la licitatie de catre banca. Cu banii obtinuti se va acoperi o parte din datorie, urmand ca sotul dvs. sa plateasca restul (prin poprire pe salariu sau de bunavoie). Daca ati achitat deja o parte considerabila a creditului si se va obtine un pret bun la vanzare, exista si posibilitatea sa se stinga complet datoria, dar e greu de crezut, avand in vedere ca bancile nu gasesc cumparatori nici cand lasa apartamentul la jumatate din pretul evaluat.
Banca nu poate lua nicio masura impotriva dvs. dar e posibil sa mai scoata la vanzare si alte bunuri ale sotului sau comune, pana la stingerea datoriei (EX: autoturism, electrocasnice).

Guest

Post by Guest » 30 Oct 2011, 13:46

sunt o serie de proceduri legale prin care va puteti impotrivi executarii...trebuie sa cautati un ajutor in randul consilierilor juridici sau avocatilor, care va vor sfatui...trebuie sa pastrati toata corespondenta intre dvs. si banca

ursu

Post by ursu » 04 Nov 2011, 23:08

Da, neaparat un ..cj o sa va ajute! Hai sa fim seriosi! Cautati un av. bun in ex. sil. sa va consilieze.

Post Reply