Piroman lasat in libertate

Discutii privind procedura penala
Post Reply
oarecare

Piroman lasat in libertate

Post by oarecare » 26 Sep 2011, 10:39

Buna tuturor!
Vreau sa va supun atentiei un subiect deloc de neglijat.
In cartierul nostru a aparut un piroman. Au fost incendiate 8 case si 5 masini.
Sambata seara piromanul a fost prins de o persoana care si-a gasit masina in flacari. Masina era in dreptul unei camere de luat vederi,cetateanul respectiv s-a uitat pe inregistrare si a descoperit in multimea care admira focul, piromanul.
A fost chemata politia, piromanul si-a recunoscut toate faptele (cele 8 case incendiate si cele 5 masini), s-a cerut caseta cu inregistrarea flagrantului..deci politia avea totul pus pe tava.
Insa...surpriza! Piromanul a fost retinut 24 de ore la sectie, apoi procurorul a dispus eliberarea lui precum ca ACESTA NU ESTE PERICOL PUBLIC!!!!!
Oare a inebunit toata lumea?
Nu mai putem face diferenta intre alb si negru?
Pericolul public este definit ca o stare de primejdie iminenta ce poate periclita situatia unor bunuri, sau vieti omenesti.
In seara aceasta din nou nu va mai dormi nimeni. Se va pazi strada,casele ..vecinii stau de paza prin rotatie....
In ce tara traim?
Ce valoare are sistemul nostru de justitie?
Astept parerile dvs. avizate!

ignite

Re: Piroman lasat in libertate

Post by ignite » 02 Nov 2011, 16:56

nu ştiu exact care sunt datele reale ale speţei.

poate treaba cu lipsa pericolului public are legătură şi cu condiţia prev. de art. 217 alin. 4 din C.pen. unde se spune că avem infracţiune de distrugere prin incendiere dacă rezultă pericol public. poate, că, în situaţia relatată, pompierii, în procesul-verbal pe care-l întocmesc ei după intervenţie au spus că nu exista pericol de extindere a incendiului, deci nu există pericol public. dacă nu mai e alin. 4 atunci ar fi art 217 alin. 1 din C.pen. şi atunci nu se poate dispune arestarea că nu dă legea voie.

personal, eu nu cred că procurorul ăla se risca să-l lase pe dobitoc liber.
şi vă spun eu că 99 la sută din procurori iubesc arestările preventive.

mai e un aspect...poate este vorba despre un iresponsabil şi atunci nu ştiu dacă se grăbeşte cineva cu arestarea. mai degrabă o internare.

dacă este aşa cum spun eu...atunci nu justiţia e problema.

Post Reply