suspendarea permisului de conducere

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
vodiuc

suspendarea permisului de conducere

Post by vodiuc » 23 Sep 2011, 10:14

Buna ziua.

Am fost prins de catre Politie conducand masina cu permisul suspendat pe 3 luni si alcoolemie peste limita legala. Mi s-a intocmit dosar penal, am trecut prin faza de judecata si am primit sentinta: 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. In sentinta insa nu e specificat nimic legat de dreptul de a conduce autovehicule. De asemenea nu am nici un fel de instiintare de la Politia Rutiera in legatura cu suspendarea dreptului de a conduce. Termenul initial de suspendarea permisului a expirat.
Intrebarea este: in lipsa oricarei specificatii clare in sentinta judecatoreasca si unei comunicari din partea Politiei Rutiere, in acest moment eu am dreptul de a conduce? Pot merge cu sentinta la Politia Rutiera sa imi recuperez permisul?
Va multumesc.
Norbert

cyclop

Re: suspendarea permisului de conducere

Post by cyclop » 25 Sep 2011, 20:58

Permisul tau de conducere se anuleaza de catre politie in baza sentintei de condamnare. Va trebui sa faci din nou scoala de soferi si sa dai din nou examen. Nu poti face asta acum, ci la un an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare. Deci, minim un an nu conduci.

ignite

Re: suspendarea permisului de conducere

Post by ignite » 02 Nov 2011, 17:09

foarte corect.

dar te întreb eu...băi tu unde credeai că eşti? NORMAL CĂ NU POŢI SĂ CONDUCI.

Post Reply