Preluare sarcina sulta

Discutii privind procedura civila
Post Reply
curiosu

Preluare sarcina sulta

Post by curiosu » 15 Jun 2011, 08:21

Buna ziua,
As vrea sa cumpar un apartament care are un unic proprietar dar exista o sulta inscrisa in cartea funciara care trebuie platita unei terte persoane. Acum vin intrebarile
- este posibil sa cumpar apartamentul si sa preiau eu sulta aceea? exista vreun risc pentru mine daca fac asta, in sensul ca ma pot trezi ca acea terta persoana sa ceara "instrainarea" apartamentului?
- as plati sulta aceea imediat dupa ce intru in posesia apartamentului, dar ma gandesc sa nu apara alte probleme - spre exemplu e posbil ca beneficiarul sultei sa nu vrea sa primeasca banii sau sa nu vrea sa semeneze ridicarea sarcinii de pe apartament? Nu il cunosc si as vrea ca lucrurile sa depinda cat mai putin de vointa lui - ii virez banii intr-un cont si am terminat cu el
- inca o intrebare, dar probabil ca nu aici trebuie pusa - credeti sau ati auzit de banci care sa accepte asemenea tranzactii? au am nevoie de un credit ipotecar pentru cumparare, dar pot face dovada ca detin deja suma necesara pentru achitarea sultei

Post Reply