Despagubiri accident mortal 2009

Asigurari de bunuri si persoane
Post Reply
morley

Despagubiri accident mortal 2009

Post by morley » 11 Jun 2011, 08:29

Buna ziua
Tatal meu a decedat in urma unui accident mortal in ianuarie 2009. Era pasager intr-un automobil care a virat la stanga fara sa se asigure si a intrat in coliziune cu un alt automobil care venea din sens opus (care avea viteza de 82km/h, in localitate). Precizez ca tatal meu era pasager pe locul din dreapta si nu avea centura de siguranta pusa.
In urma expertizei accidentului efectuate la laboratorul din Timisoara, ambii conducatori auto au iesit vinovati (culpa comuna). As dori sa stiu daca pot cere despagubiri de la asiguratorii celor doua autoturisme implicate in accident.

harypetre

Re: Despagubiri accident mortal 2009

Post by harypetre » 04 Jul 2011, 08:16

ar trebui sa ceri despagubiri,atat de la inculpati,dar si dela asigurator daca esti parte vatamata in dosarul penal?

Virgilcva

Re: Despagubiri accident mortal 2009

Post by Virgilcva » 24 Jul 2011, 22:07

Am citit acest subiect abia azi si cred ca ,desi tarziu, raspunsul poate fi de folos:
In calitate de victima, daca nu se constata ca decesul a fost urmare numai a faptului (dovedit) ca nu purta centura, se pot obtine daune morale de la ambii vinovati, in proportie de cate 50% fiecare, in baza celor doua polite RCA ale autovehiculelor.

Post Reply