Buna ziua. Revin cu speta mea. Am notificat ANRP-ul solicitand emiterea unei decizii. Am asteptat cca 40 de zile dupa care i-am dat in judecata. Am formulat mai multe capete de cerere:
1.Obligarea paratei Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor de a emite o Decizie in favoarea mea pentru intregul imobil ce face obiectul notificarilor din 23.10.2001 formulata de subsemnatul si cea din 08.09.2005 formulata de VIERU MARIA, avand in vedere declaratia acesteia din 06.10.2006 prin care solicita sa-mi fie transferata cota de ½ ce-i apartine
2.Obligarea paratei A.N.R.P. de a emite titlul de plata pentru intregul imobil ce face obiectul prezentei cereri
3.Obligarea paratului Statul Roman prin Ministerul Economiei si Finantelor la plata despagubirilor ce mi se cuvin
4.Obligarea paratei Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor de a emite o decizie si pentru imobilul – constructii – demolat, avand in vedere ca despagubirile acordate in cuantum de 7.334 lei la nivelul anului 1982 in favoarea surorii mele VIERU MARIA , respectiv in cuantum de 7.500 lei in favoarea subsemnatului au fost despagubiri modice, neindestulatoare. La formularea acestui capat de cerere am in vedere disp. Art. 12 alin. (2) din Legea nr. 10/2001
5.Obligarea paratelor la plata in solidar a daunelor cominatorii in cuantum de 100 000 RON
Dupa care, am primit o adresa de la ANRP ca s-ar fi emis decizia nr.--- ce poate fi valorificata in conditiile Titlului VII din Legea 247 modificat prin OUG 62 (din cate stiu OUG 62 nu a fost aprobata prin lege).
I-am contactat si le-am spus ca nu am primit si decizia. Au invocat lipsa banilor pentru timbru (oare nu o puteau atasa adresei in acelasi plic?). Astfel ca maine ma duc sa ridic decizia de la ANRP. Oricum, vreau sa o atac daca au mentinut suma evaluatorului (acesta mi-a trimis si mie o copie cand a raportului).
INTREBAREA E:
Avand in vedere ca deja am primul termen in iunie la Curtea de Apel. Pentru a nu introduce o alta actiune, pot modifica cererea - la primul termen - in sensul ca renunt la primul capat de cerere, solicitand in probatoriu expertiza judiciara? Este considerata o contestatie impotriva deciziei - termen 30 zile - chiar daca cererea am formulat-o mai inainte? Trebuie sa formulez o cerere noua de chemare in judecata?
Multumesc pentru ajutor si va doresc o duminica placuta.
Legea 10
Re: Legea 10
Aveti dreptul sa va modificati cererea de chemare in judecata pana la primul termen, printr-o cerere precizatoare si completatoare, prin care, invocand comunicarea deciziei in perioada de timp, dintre data inscrierii pe rol si cea a primului termen, intelegeti sa modificati cererea ca si fiind contestatie la decizia nr....., sub aspectele ...., si cereti o noua evaluare.
Depuneti la dosar, prin registratura, aceasta cerere modificatoare, inainte cu minim 5 zile de primul termen, si o comunicati prin fax si celorlalte parti din dosar, pastrand dovada transmisiunii pe care o anexati la cererea depusa la instanta, si ei sa nu mai pot sa ceara un termen sa ia la cunostinta de modificare.

Depuneti la dosar, prin registratura, aceasta cerere modificatoare, inainte cu minim 5 zile de primul termen, si o comunicati prin fax si celorlalte parti din dosar, pastrand dovada transmisiunii pe care o anexati la cererea depusa la instanta, si ei sa nu mai pot sa ceara un termen sa ia la cunostinta de modificare.

Re: Legea 10
Va multumesc VULPACRIS. Ma gandeam ca asta ar fi si singurul mod de a obtine despagubirile mai repede. Daca obtin o hotarare irevocabila prin care instanta-i obliga la plata conform expertizei judiciare o pot pune in executare, nu?
Eu prin cererea de chemare in judecata am chemat ca parati:
-Primaria – Biroul de aplicare a Legii nr. 10/2001
-Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor – Directia pentru coordonarea aplicarii Legii nr. 10/2001, cu sediul in Bucuresti, Calea Floreasca nr. 202, sector 1
-Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor cu sediul in Bucuresti, Calea Floreasca nr. 202, sector 1
-Statul Roman prin Ministerul Economiei si Finantelor cu sediul in Bucuresti, str. Apolodor nr. 17, sector 5
Este corect? In ce priveste Primaria, ma gandesc ca nu are calitate procesual pasiva, dar am chemat-o pentru opozabilitate.
Din nou mii de multumiri.
Eu prin cererea de chemare in judecata am chemat ca parati:
-Primaria – Biroul de aplicare a Legii nr. 10/2001
-Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor – Directia pentru coordonarea aplicarii Legii nr. 10/2001, cu sediul in Bucuresti, Calea Floreasca nr. 202, sector 1
-Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor cu sediul in Bucuresti, Calea Floreasca nr. 202, sector 1
-Statul Roman prin Ministerul Economiei si Finantelor cu sediul in Bucuresti, str. Apolodor nr. 17, sector 5
Este corect? In ce priveste Primaria, ma gandesc ca nu are calitate procesual pasiva, dar am chemat-o pentru opozabilitate.
Din nou mii de multumiri.