Buna ziua,
Pe 15.04.2011 am fost oprit de filtru...bausem vreo 4 beri...la testarea cu alcooltestul rezultatul a fost 0,42 mg in aerul expirat,asa ca a fost necesar sa mi se recolteze sange.
Din clipa aceea mi s-a retinut permisul pe perioada nedeterminata si fara drept de a mai conduce.
Am fost,am platit probele, ca asa se face,la prima a iesit 0,75, iar la a doua 0,55.Pana aici totul bine...ieri am primit o hartie in posta prin care am fost informat ca pana la solutionarea dosarului penal este interzis sa mai conduc(asta stiam oricum,ca doar fara permis cum sa conduci)dar m-a pus pe ganduri o chestie : cum adica dosar penal??dosar penal din cate stiu eu si am citit in lege este atunci cand depasesti limita de 0,8 in sange.
La ce sa ma astept?Doamna de la medicina legala a zis ca depinde de procuror,ca poate cere recalculare si inca ceva care m-a amuzat...zicea ca din clipa in care m-a oprit si pana la spital au trecut vreo 15 minute timp in care a mai scazut valoarea in sange...
Recunosc ca am gresit, dar totusi am nevoie de carnetul ala inapoi in cel mai scurt timp posibil si nu stiu la cine sa apelez si cine sa-mi spuna si mie cat dureaza si cum se va solutiona problema mea.Tin sa precizez ca am dar de agentul care m-a prins si i-am explicat dar a zis ca nu mai tine de el acuma.
Multumesc,o zi buna!
Conducere sub influenta alcoolului
Re: Conducere sub influenta alcoolului
DA. PENAL E DOSARUL.
DAR STAI LINIŞTIT. DOSAR PENAL NU ÎNSEAMNĂ CĂ O SĂ MORI.
DOSAR PENAL ÎNSEAMNĂ CĂ SE FACE O ANCHETĂ DUPĂ REGULILE DREPTULUI PENAL.
ÎN CAZUL TĂU, ACEASTĂ ANCHETĂ VA DUCE LA DISPUNEREA UNEI SOLUŢII DE NEÎNCEPERE A URMĂRIRII PENALE PENTRU CĂ FAPTA NU E PREVĂZUTĂ DE LEGEA PENALĂ, FIIND ALCOOLEMIA SUB LIMITĂ. ŞI NICI NU VA CERE NIMENI RECALCULARE. ÎN SITUAŢIA TA POŢI FI SIGUR SUTĂ LA SUTĂ.
DECI...DUPĂ CÂTE VEZI...CA SĂ POŢI SPUNE CĂ FAPTA NU E PREVĂZUTĂ DE LEGEA PENALĂ TREBUIE SĂ ÎNREGISTREZI DOSARUL ŞI ÎN ACEST CADRU SĂ DAI SOLUŢIA DESPRE CARE ŢI AM VORBIT.
DAR STAI LINIŞTIT. DOSAR PENAL NU ÎNSEAMNĂ CĂ O SĂ MORI.
DOSAR PENAL ÎNSEAMNĂ CĂ SE FACE O ANCHETĂ DUPĂ REGULILE DREPTULUI PENAL.
ÎN CAZUL TĂU, ACEASTĂ ANCHETĂ VA DUCE LA DISPUNEREA UNEI SOLUŢII DE NEÎNCEPERE A URMĂRIRII PENALE PENTRU CĂ FAPTA NU E PREVĂZUTĂ DE LEGEA PENALĂ, FIIND ALCOOLEMIA SUB LIMITĂ. ŞI NICI NU VA CERE NIMENI RECALCULARE. ÎN SITUAŢIA TA POŢI FI SIGUR SUTĂ LA SUTĂ.
DECI...DUPĂ CÂTE VEZI...CA SĂ POŢI SPUNE CĂ FAPTA NU E PREVĂZUTĂ DE LEGEA PENALĂ TREBUIE SĂ ÎNREGISTREZI DOSARUL ŞI ÎN ACEST CADRU SĂ DAI SOLUŢIA DESPRE CARE ŢI AM VORBIT.