Cum se poate infiinta o asociatie de proprietari pe scara bl

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
nicuschiopu

Cum se poate infiinta o asociatie de proprietari pe scara bl

Post by nicuschiopu » 15 May 2011, 08:10

am incercat sa conving pe o parte dintre locatarii de pe scara unde locuiesc am stabilit o data pentru o sedinta si s-au prezentat doar 4 persoane vin cu rugamintea daca ma puteti ajuta in aceasta problema ce lege ar putea sa-i oblige pe ficare locatar ca sa se inscrie in asociatia de proprietari de scara ca eu locuiesc la ultimul etaj (4) si am probleme cu infiltratia apei de pe terasa blocului si nu vor sa participe cu cota parete la repararea terasei eu si ngur nu am puterea financiara sa pot efectua asemenea lucrare (izolarea a tot palierul )va multumesc pentru intelegere si astept un raspuns.

Licurici

Re: CUM SE POATE INFIINTA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE SCARA BL

Post by Licurici » 19 May 2011, 17:40

In baza legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari (pe care va sfatuiesc oricum sa o studiati pentru a lua cunostinta de prevederile legale relevante din domeniu), asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, din cadrul unei clădiri (se poate face si pe scara). Prin urmare, legea vorbeste destul de clar despre un acord, legea nu prevede mijloace de "constrangere". Cred ca ar trebui sa punctati avantajele infiintarii asociatiei pentru toti proprietarii (aspecte care tin de buna administrare a scarii blocului in general) si nu doar de necesitatea contributiei comune la repararea acoperisului, aspect care va intereseaza in mod direct pe Dvs.

cemil

Re: Cum se poate infiinta o asociatie de proprietari pe scara bl

Post by cemil » 26 Jul 2011, 07:37

Conform Legii 230 din 2007 și a normelor metodologice de aplicare a acesteia se prevede că Asociația de proprietari se organizează pe o singură clădire/condominiu, asociația în care sunt și-a schimbat doar numele din asociație de locatari în asociație de proprietari, vă rog să mă lămuriți ce se mai poate face pentru a ne putea constitui o asociație conform legii pe un singur bloc de locuințe. Menționez că nu am fost informați de președintele de asociație și contabilă de modificare legii în acest sens doar ni s-au dat formulare noi de adeziune să le completăm și atât. Asociația s-a înființat în 1998.

Post Reply