Rea credinta in primarie diferite interese

Discutii privind procedura civila
Post Reply
luci_462

Rea credinta in primarie diferite interese

Post by luci_462 » 03 May 2011, 22:23

Buna ziua! Am si eu o problema la care astept un raspuns din partea cuiva in masura.
Pe scurt eu am 26 de ani si de 40 de ani familia mea locuim in aceeasi curte si casa aproximativ 3600 mp,fara ca sa fi fost vreodata discutii cu vreun vecin.Mi-am cumparat niste b.c.a-uri sa imi fac o casa noua si aici incep problemele.Am aflat ca nu pot dobandi autorizatie de constructie si proiect fara un titlu de proprietate.Pe 1000 mp avem un document iar restul de pamant il avem de la o persoana careia bunicii mei i-au dat in schimb alt pamant in alta parte.Am fost la primarie si am niste copii xerox dupa arhive din care reiese situatia exacta si sa cer intrunirea unei comisii care sa vina la fata locului sa masoare si pe baza arhivelor sa imi elibereze un document insa cea mai mare problema este vecina mea care este secretara la primarie si face tot posibilul ca eu sa nu reusesc.Cred cu tarie ca are ceva de ascuns insa nu stiu ce sa fac si unde sa ma adresez mai departe deoarece legea este in mana dansei dupa cum imi spunea.Pe mine nu ma intereseaza decat sa ramana exact cum a fost din totdeauna nimic in plus nimic in minus numai sa nu mai depinda de dumneaei.

vulpacris

Re: rea credinta in primarie diferite interese

Post by vulpacris » 04 May 2011, 09:48

Angajati-va un avocat care sa promoveze la judecatoria de care apartineti o "actiune in constatare" a dreptului de proprietate asupra terenului si constructiilor de pe acesta, pentru a se da o "hotarare judecatoreasca, care sa tina loc de act de proprietate", in contradictoriu cu comuna, orasul, municipiul ................., prin Consiliul Local, prin primar.

In cadrul procesului se va administra proba cu expertiza tehnica judiciara de specialitate cadastru, topogafie, prin care se va constata situatia faptica, a terenului si constructiilor, si se vor efectua masuratorile cadastrale potrivit normelor legale actuale.

Judecatorul va pronunta o hotarare care tine loc de titlu de proprietate, pe care o inscrieti in registrul agricol, pe rolul fiscal de la primarie, obtineti adeverintele ca sunt inscrise in aceste evidente si, impreuna cu hotararea si expertiza de la dosar, va inscrieti dreptul de proprietate in cartea funciara.

Dupa aceea, cu extrasul de carte funciara, puteti cere emiterea autorizatiei de construire.

Bafta !

:cafea:

luci_462

Re: rea credinta in primarie diferite interese

Post by luci_462 » 04 May 2011, 17:34

multumesc mult de tot!!!

Post Reply