investirea cu formula executorie

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
Alexandra B

investirea cu formula executorie

Post by Alexandra B » 27 Apr 2011, 14:54

Buna ziua!
Mi s-a eliberat o copie legalizata dupa o sentinta civila definitiva, dar la momentul respectiv nu am cerut si investirea acesteia cu formula executorie. Pot merge cu aceasta copie, la care sa atasez taxa judiciara de timbru de 4 lei pt investire, pt a mi rezolva problema?
Va multumesc!

smill

Re: investirea cu formula executorie

Post by smill » 27 Apr 2011, 15:09

Buna,
da, doar ca trebuie sa mai faci si o cerere in care sa ceri investirea

Alexandra B

Post by Alexandra B » 27 Apr 2011, 15:31

smill wrote:Buna,
da, doar ca trebuie sa mai faci si o cerere in care sa ceri investirea
Multumesc!
inca ceva... in mod normal, poti cere o copie legalizata dupa o sentinta, si in aceeasi cerere sa ceri (scuzati repetarea) si investirea acelei sentinte cu formula executorie, nu? (atasand doar cele doua chitante - una pt legalizare si cealalta pt investire).

smill

Post by smill » 28 Apr 2011, 07:40

Da, poti face acest lucru.

Alexandra B

Post by Alexandra B » 06 May 2011, 09:10

smill wrote:Da, poti face acest lucru.
Revin cu o alta problema...
Am depus cererea pt investire saptamana trecuta si mi s-a spus ca are termen in 29 aprilie. Azi, cand am fost sa ridic sentinta, am aflat ca s-a amanat pe 13 mai, cu mentiunea ca petenta sa depuna la dosar dovada calitatii de mostenitor (mentionez ca e vorba despre o matusa in varsta, care e mostenitoarea sotului sau, neavand copii, au facut un testament prin care cel ramas in viata este legatar universal). Asadar, exista un testament. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac acum? Depun la registratura copie dupa acest testament, impreuna cu ceva cerere, pana in 13 mai, iar in aceasta data ajunge din nou dosarul la judecator?
Multumesc!

Post Reply