Amenda rovinieta

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
AndiOliverIon

Amenda rovinieta

Post by AndiOliverIon » 19 Apr 2011, 11:18

Buna ziua,

As ruga pentru cateva nelamuriri daca se poate:

Prezentare date:

In data de 14.04.2011 am primit un set de amenzi pentru circularea pe un drum national fara rovinieta. Uitasem cu desavarsire acest fapt, iar cand mi-am adus aminte - 14.03.2011 am platit-o fara sa fi primit vreo amenda la acel moment, am platit-o pur si simplu (1 an intreg), ca era o taxa ce mi-am adus aminte ca trebuie sa o platesc.

Contraventiile receptionate in 14.04.2011 fac referire la perioada 15.11.2010 - 18.11.2010. (Pentru fiecare zi, una - fac naveta pe acel drum).

Considerand ca au venit 5 luni mai tarziu, iar eu in acest timp nu am stiut, acum ma gandesc cu groaza ca in timpul ce va sa vina, imi vor veni cate o amenda pentru fiecare zi lucratoare cu incepere 15.11.2010 si pana la 13.03.2011 cand am achizitionat aceasta rovinieta.

Imi pare nefiresc si oarecum imoral sa fiu anuntat 5 luni mai tarziu despre aceste contraventii, iar astfel sa fiu lipsit de posibilitatea de a lua masuri sa intru cat mai degraba in legalitate. Iar calculand cuantumul posibil al intregului set de amenzi ce probabil il voi primi la un moment dat pentru acest interval fatidic undeva la 25.000 ron.

Concluzie: Imi pare normal sa platesc amenda, am uitat - trebuie sa platesc, chiar o amenda de cateva ori mai mare decat una singura, dar nu-mi pare normal ca doar pentru o omisiune sa fiu nevoit sa platesc zeci de ani la stat.

Intrebare: Pot face ceva in sensul acesta, incat sa platesc mai mult decat o simpla amenda, dar totusi sa fiu inteles pe ignoranta mea si sa nu platesc intreg cuantumul de amenzi pentru fiecare zi lucratoare in acest interval?

Va multumesc pentru orice sugestie in acest sens.

Andi Oliver Ion

florinstoean

Re: Amenda rovinieta

Post by florinstoean » 02 Jun 2011, 12:12

Buna ziua,

Sunt in aceeasi situatie :( . Imi puteti spune va rog daca ati gasit o solutie?

Multumesc,
Florin

microsafe

Re: Amenda rovinieta

Post by microsafe » 07 Aug 2011, 09:17

Si eu ma aflu in aceeasi situatie disperata , sunt curios ce a facut dl AndiOliverIon ? cu amenzile .
Mie nu mi se pare corect ca la ficere amenda primita sa platim de fiecare data si despagubirea.

Post Reply