IMI VINE SA ...ABANDON
IMI VINE SA ...ABANDON
Recunosc suma de ... si ma oblig sa o achit pana la data de...
Asa scrie negru pe alb inscrisul semnat de debitor cu ocazia concilierii.
Solutia oNORATEI iNSTANTE: se respige actiunea.
De ce? Pentru ca debitorul spune ca nu vrea sa plateasca!
Stie cineva adresa ambasadei statutului Congo?
Asa scrie negru pe alb inscrisul semnat de debitor cu ocazia concilierii.
Solutia oNORATEI iNSTANTE: se respige actiunea.
De ce? Pentru ca debitorul spune ca nu vrea sa plateasca!
Stie cineva adresa ambasadei statutului Congo?
Nu te necaji! De cand sunt comerciale si la judecatorie, te poti astepta la orice.
Mie mi-a respins judecatoria o banala pretentie de 1 milion lei pe motivul ca paratul, in interogatoriu, a spus ca nu a acceptat factura. Si asta in conditiile in care facuse plati la factura si i-am depus chitantele.
Mie mi-a respins judecatoria o banala pretentie de 1 milion lei pe motivul ca paratul, in interogatoriu, a spus ca nu a acceptat factura. Si asta in conditiile in care facuse plati la factura si i-am depus chitantele.
Re: IMI VINE SA ...ABANDON
Actiunea era formulata in baza OG nr.5/2001?dinubocos wrote:Recunosc suma de ... si ma oblig sa o achit pana la data de...
Nu putea fi vorba despre o acceptare partiala, adica in limita platita deja?ama wrote:Mie mi-a respins judecatoria o banala pretentie de 1 milion lei pe motivul ca paratul, in interogatoriu, a spus ca nu a acceptat factura. Si asta in conditiile in care facuse plati la factura si i-am depus chitantele.
no way!!!!!
saptamana asta trebuie sa merg si eu pe OG 5 , am angajamentul omului ca va plati suma.......
sunt un pic dezamagita....... adica...... eu chiar credeam ca nu tre sa-mi fac probleme ca nu o sa castig, avand in vedere faptul ca nenea si-a recunoscut datoria, a spus ca o s-o plateasca.... dar inca nu s-a sinchisit .... mda.... sper sa am noroc
:( :(
saptamana asta trebuie sa merg si eu pe OG 5 , am angajamentul omului ca va plati suma.......
sunt un pic dezamagita....... adica...... eu chiar credeam ca nu tre sa-mi fac probleme ca nu o sa castig, avand in vedere faptul ca nenea si-a recunoscut datoria, a spus ca o s-o plateasca.... dar inca nu s-a sinchisit .... mda.... sper sa am noroc

Re: IMI VINE SA ...ABANDON
Nu!!! Am mers pe dreptul comun.ELIS wrote:Actiunea era formulata in baza OG nr.5/2001?dinubocos wrote:Recunosc suma de ... si ma oblig sa o achit pana la data de...
Solutia am aflat-o telefonic si acum astept si eu cu nerabdare motivarea.
Imediat ce o primesc o voi posta pentru studiu si comentarii.
Personal prefer sa consider ca este vorba doar de o scapare a unui judecator, nicidecum o stare care sa caracterizeze intreg sistemul. Altfel chiar as abandona.
In sfarsit am primti motivarea ... daca ii pot spune asa.
Problema sta in felul urmator: am incheiat un contract de subantrepriza. In contract se prevede pentru antreprenorul general o cata de AG de 5%.
Antreprenorul general intarzie cu plata si la conciliere declara in scris ca renunta la acest comision. Pentru ca acest comision s-a retinut deja partile stabilesc sa fie restituit subantreprenorului.
Deasemena se specifica in clar ca este vorba de comisionul de 5% la care renunta.
Judecatoria Bistrita imi respinge actiunea. Primesc motivarea si surpriza:
desi si in cererea de chemare in judecata si in raspunsul a intampinare si in concluzii scrise am facut referire la procesul verbal de conciliere depus de altfel la dosar, "stimabilul" domnnpresident arata ca: in conformitate cu art.... din contract cota de 5% ii revine paratei. Nu pomeneste absolut nimic despre procesul verbal de conciliere incheiat intre parti. De parca acesta nici nu ar exista.
Vorba unui coleg: judecatorul sufera de sindromul I: fie de la incompetenta fie de la interes.
Ce parere aveti?
Problema sta in felul urmator: am incheiat un contract de subantrepriza. In contract se prevede pentru antreprenorul general o cata de AG de 5%.
Antreprenorul general intarzie cu plata si la conciliere declara in scris ca renunta la acest comision. Pentru ca acest comision s-a retinut deja partile stabilesc sa fie restituit subantreprenorului.
Deasemena se specifica in clar ca este vorba de comisionul de 5% la care renunta.
Judecatoria Bistrita imi respinge actiunea. Primesc motivarea si surpriza:
desi si in cererea de chemare in judecata si in raspunsul a intampinare si in concluzii scrise am facut referire la procesul verbal de conciliere depus de altfel la dosar, "stimabilul" domnnpresident arata ca: in conformitate cu art.... din contract cota de 5% ii revine paratei. Nu pomeneste absolut nimic despre procesul verbal de conciliere incheiat intre parti. De parca acesta nici nu ar exista.
Vorba unui coleg: judecatorul sufera de sindromul I: fie de la incompetenta fie de la interes.
Ce parere aveti?
Am fost la instanta care a dat solutia mai sus descrisa. M-am intalnit cu judecatorul care fost in cauza. L-am intrebat de la obraz cum este cu sentinta si de ce in motivare nu pomeneste deloc despre intelegerea partilor. Raspunsul m-a lasat masca: el ca judecator decide ce dovezi din dosar ia in considerare.
Prin urmare, un inscris semnat de parti si insusit de acestea nu este de luat in considerare. Ma intreb daca judecatorul asta a trecut prin examen sau prin INM inainte de a judeca oameni!!!
Prin urmare, un inscris semnat de parti si insusit de acestea nu este de luat in considerare. Ma intreb daca judecatorul asta a trecut prin examen sau prin INM inainte de a judeca oameni!!!