Suntem 3 asociati cu parti egale intr-un SRL cu un capital soc. de 300 Ron. Deci fiecare asociat detine 10 parti sociale in valoare de 10 lei fiecare si totala de 100 lei ( 33,33% fiecare). Acum unul vrea sa iasa si sa cedeze celorlalti doi in mod egal partile lui. Eu cum fac hot aga? nu stiu sa fac impartirea. ma puteti ajuta in cateva cuvinte?
Va multumesc frumos.
nu stiu sa fac impartirea capitalului dupa cesiune
Re: nu stiu sa fac impartirea capitalului dupa cesiune
paote nu ati inteles. cap. social este de 300 ron. un asociat iese si imparte egal cele 10 parti sociale la ceilalti doi care raman. deci unul va lua 5 parti soc., celelalt 5. cat naiba nseamna 5 p.s. a 10 lei fiecare in total 50 Ron din capitalul soc.? adica ce procent reprezezinta aceste 5 p.s. dincap. soc. de 300 lei?
Asta se numeste ca nu ai invatat aritmetica la scoala generala si nici nu iei in considerare faptul ca nu se amesteca merele cu perele (parti sociale cu lei) si nici nu ai auzit de regula de trei simpla.
Daca avem 30 parti sociale = 100%
atunci 5 parti sociale = ?% => 5 x 100 / 30 = 16,67%
De unde rezulta ca 5 parti sociale reprezinta 16,67% din capitalul social.
Sau, mai puteai afla si mai simplu din moment ce ai scris singur " Deci fiecare asociat detine 10 parti sociale in valoare de 10 lei fiecare si totala de 100 lei ( 33,33% fiecare)":
daca 10 parti sociale = 33,33% => 5 parti sociale = 33,33% : 2 = 16,67%.
Dar, la scoala mergem sa ne distram si sa-i injuram pe profesori, de ce sa fim atenti si sa invatam ceva. Vai de mama ei de firma.

Daca avem 30 parti sociale = 100%
atunci 5 parti sociale = ?% => 5 x 100 / 30 = 16,67%
De unde rezulta ca 5 parti sociale reprezinta 16,67% din capitalul social.
Sau, mai puteai afla si mai simplu din moment ce ai scris singur " Deci fiecare asociat detine 10 parti sociale in valoare de 10 lei fiecare si totala de 100 lei ( 33,33% fiecare)":
daca 10 parti sociale = 33,33% => 5 parti sociale = 33,33% : 2 = 16,67%.
Dar, la scoala mergem sa ne distram si sa-i injuram pe profesori, de ce sa fim atenti si sa invatam ceva. Vai de mama ei de firma.

Capitalul social este impartit in 30 de parti sociale a cate 10 lei fiecare, acestea fiind indivizibile si fiind detinute de asociati, in mod egal, astfel : X 15 parti sociale a 10 lei fiecare si Y 15 parti sociale a 10 lei fiecare