Buna ziua
In urma cu 4 ani am incheiat cu parintii mei, la notar, un contract de vanzare-cuparare in urma caruia am primit apartamentul parintilor, in schimbul a 70.000 de lei - pretul din contract. (Pretul de piata era de aproximativ 220.000 de lei, iar pretul actual de 140.000)
S-au platit 40.000 de lei, si in schimbul a 30.000 de lei, s-au introdus clauza de habitat viager si clauza intretinere viagera. Totusi parintii nu locuiesc in apartament, si nici nu mi-au cerut vreodata sa-i intretin, decat in cazul in care vor fi invalizi.
Parintii doresc ca eu sa raman cu apartamentul, iar fratele meu sa ramana cu o casa batraneasca evaluata la la cel mult 50.000 de lei. El nu are un astfel de contract pentru casa, din cate stiu eu.
Cand parintii nu vor mai fi, poate fratele sa obtina mai mult decat casa batraneasca?
Trebuie sa adun toate chitantele pentru cumparaturile facute pentru parinti? Cine are calitatea de a contesta contractul dintre mine si parinti?
Este sigur contractul?
Re: Este sigur contractul?
fratele are calitatea sa ceara rezilierea contractului...
daca probeaza ca nu v-ati indepliniti clauzele contractuale poate cere anularea lui...deasemena si parintii pot face asta in timpul vietii.
daca probeaza ca nu v-ati indepliniti clauzele contractuale poate cere anularea lui...deasemena si parintii pot face asta in timpul vietii.
Multumesc.
Si cum ar putea proba ca eu nu mi-am indeplinit sarcina de a intretine parintii?
Voi fi eu obligat sa aduc chitantele? sau va trebui sa aduca el martori, inscrisuri, etc?
La clauza de intretinere s-a specificat "in limita posibilitatilor".
Si cum ar putea proba ca eu nu mi-am indeplinit sarcina de a intretine parintii?
Voi fi eu obligat sa aduc chitantele? sau va trebui sa aduca el martori, inscrisuri, etc?
La clauza de intretinere s-a specificat "in limita posibilitatilor".
prin orice mijloc de proba admis de lege. inscrisuri, martori...etc..deci, v-as indica sa aveti ceva chitante, fie ele si olografe,bonuri fiscale, martori...asa just in case...
relcamantul este obligat sa-si sustina cererea(cu mijloacele de proba care sa-i sustina cererea), paratul se apara cu toate mijloacele de proba pe care le are.Deci, probele "vorbesc"atat de o parte cat si de cealalta.
relcamantul este obligat sa-si sustina cererea(cu mijloacele de proba care sa-i sustina cererea), paratul se apara cu toate mijloacele de proba pe care le are.Deci, probele "vorbesc"atat de o parte cat si de cealalta.