Buna ziua,
Numele meu este Dragos,si acum aproximativ 2 luni impreuna cu un prieten din Alexandria am incercat sa dezvoltam o afacere total legala in Romania. El avand deja un proiect in derulare in apropiere de Bucuresti,in colaborare cu un Inginer Spaniol (David Miller). Afacerea a inceput in felul urmator,d-ul David a venit cu ideea ca el poate gasi finantator pentru proiectele din Romania,proiecte publice sau private,iar eu impreuna cu un prieten de-al meu Rares am inceput sa cautam si sa ne interesam de posibilitatile existente in Roamnia. Am luat legatura cu cateva primarii locale si ei au spus ca este de lucru doar ca nu exista bani de la guver ca sa puna in executie proiectele lor. D-ul David Miller a spus clar ca el aduce constructor spanil care sa sustina financiar partea de logistica pentru romania si finantare privata din partea unor banci si fonduri de investitii din statele unite. Toate bune si frumoase,David aranjeaza cu constructoru spaniol sa vina in romania,eu cu rares am inceput sa stabilim intalniri cu persoanele de aici pentru a sta de vorba si pentru a le prezenta pe hartie exact potentialul de lucru din romania...Totul a fost ok.David a vorbit cu cosntructorul spaniol si ia explicat ca pentru a putea participa la licitatii publice in romania trebuie facut un contract de participatiune intre firma spaniola si o firma de accesari fonduri europene in vederea inregistrarii la Ministerul Dezvoltarii si Turismului din romania,pentru a intra in programul "Dezvoltarea satului Roman".Pentru a inregistra firma la minister ei au fost instiintati de catre noi ca trebuie sa aiba o cifra de afaceri pe ultimii 3(trei) ani dubla sau egala cu valoare de executie a proiectului pentru care vom alege sa participam la licitatie publica. David a zis ca a discutat cu ei si sunt total deacord pentu ca si la ei sunt aceleasi proceduri cand vine vorba de fonduri europene.Toate detaliile fiind stabilite,toti erau deacor si incantati am mers inainte.Inainte de sosirea lor in romania eu si rares am solicitat o suma de bani (nu am impus suma) pentru a acoperi costurile de motorina si cheltuielile implicate in deplasarile noastre catre bucuresti pentru a inregistra firma la minister si pentru munca de teren.Banii au fost rimis prin western union pe numele meu. Am fost la minister am inregistrat girma am facut ccopie la acte le-am trimis. Totul ok.Apoi cu 2 zile inainte de sosirea lor in tara am venit cu ideea sa inchiriem o masina, pentru ca eu erau 4 insi + soferul 5. Noi nu aveam decat loganul lui Rares.Au fost deacord.Pentru masina au trimis o suma de 350 euro,am fost am inchiriat masina pe 7 zile,exact cat au stat ei in romania(exista contractul de inchiriere cu suma exact).Au venit in romania,i-am predat masina lui sorin(cel din alexandria) pentru ca si el era trecut in contractul de inchiriere...pentru ca el a fost soferul lor cat au stat in tara.Au venit in tara si eu cu rares am inceput sa ii ducem pe la primarii si sa stam de vorba.Ei erau foarte incantati,tot ce am vorbit in numele meu si al lui rares sa dovedit absolut.Proiecte erau multe,majoritatea declarate eligibile dar nefinantabile din lipsa de fonduri.Aici a intervenit David cu promisiuni ferme ca el le poate finanta de la banci din sua iar firma spaniola sa le execute. Dupa ce au plecat din tara a ramas sa trimita bani pentru amenajarea unui biro aici intara si pentru infintarea unei firme (SRL).Au plecat sambata dimineata...iar luni au inceput discutiille precum ca ei nu mai vor sa faca nimic in tara si ca vor sa le returnam noi suma de bani cheltuita pe parcursul sederii lor in romania,insemnad 6000 euro din calculele lor.Acesti 6000 euro nu sunt bani lichizi care ni iau dat noua,banii reprezinta cheltuielile lor cu hotelul,restaurant si benzina.Acum ei au inceput sa ameninte ca au fost la politie in spania si au depus plangere impotriva noastra pentru frauda...si ca vor sa le dam acesti bani.La restaurant cand mergeam ziceau ca se simt ofensati daca refuzam sa mancam cu ei,sau daca refuzam sa comandam o sticla de suc sau altceva. Acum as dorii un sfat si sa stiu daca ma pot simtii amenintat sau vinovat pentru intorsatura lor si daca vom fi nevoiti sa le returnam ceva.Noi nu am semnat nimic cu ei,si nu am cerut bani,repet,tot ce sa cheltuit sa cheltuit pe hotel mancare si benzina.Noi ce am vorbit inainte ca ei sa vina am dovedit cu negru pe alb,nu pe vorbe.Daca ei or sa inainteze cu aceasta calomnie,pentru ca parerea mea asta este,vreau sa stiu cum ar trebui sa procedez.Martori am multi,primari si viceprimari,unii dintre ei stiau si engleza si stiu exact ce vorbea domnul David.
Va rog din suflet sa-mi oferiti un raspuns sa stiu cu trebuie sa procedez in cazul in care ei vor veni si ne vor acuza si ne vor chema in judecata.
Daca trebuie o explicate mai detaliata nici o problema.Pot sa ofer orice var ajuta pe dumneavoastra pentru a-mi oferi o soluite.
Va multumesc frumos
Situatie dificila!