consilier juridic stagiar la curtea de apel

Discutii privind procedura civila
Post Reply
juide

consilier juridic stagiar la curtea de apel

Post by juide » 18 Feb 2005, 17:39

Daca un consilier stagiar intentioneaza sa sustina o cauza la o curte de apel, se incadreaza in necompetenta materiala care sa duca in final la anularea actelor sale?
Voi avea un proces unde reprezentantul partii este stagiar, si sunt curios daca vine la proces, pentru ca eu vreau sa-l demontez cu chestia asta.

minodora

Post by minodora » 18 Feb 2005, 18:53

Alte argumente n-ai?

dinubocos

Post by dinubocos » 18 Feb 2005, 19:40

Chiar asa! Nu va folosi cu nimic cauzei tale dac desfintezi un coleg pe varianta asta. Ar fi mai interesant sa-l zdrobesti sub argumente juridice. Si mai cu folos.

juide

Post by juide » 18 Feb 2005, 20:26

Scuze.Asa este.Se pregatea de un derapaj profesional, binenteles ca am si alte argumente pentru a obtine solutia dorita, doar ca egoist, asta era varianta cea mai simpla.Si incorecta.Multumesc pentru corectie.

dinubocos

Post by dinubocos » 18 Feb 2005, 21:16

Bafta!!!

juide

Post by juide » 18 Feb 2005, 21:36

Multumesc.

minodora

Post by minodora » 18 Feb 2005, 21:40

Bafta! :razz:

ama

Post by ama » 18 Feb 2005, 23:19

Am invocat intr-un recurs ca motiv de rejudecare a cauzei faptul ca avocatul partii adverse era sotul sefei de la sectia comerciala a instantei unde s-a judecat fondul. Instanta de recurs a trecut peste acest motiv, fara sa motiveze nimic si mi-a respins recursul, chiar daca aveam si alte motive de recurs, intemeiate.

croc

Post by croc » 18 Feb 2005, 23:25

:lol:
m-am certat cu judecatoarea pentru ca a luat dosarul fara ambele parti prezente, a ramas in pronuntare, si cand am ajuns si eu nu a vrut sa-l reia ca-i trecuse randul!

am pierdut irevocabil, dar de atunci (acun 4 ani se intampla asta) sunt cuprinsa de un real respect in fata instantei! :lol:

referitor la subiect, pe langa faptul ca nu te va baga in seama instanta te faci si de ............. in fata judecatorilor si a celorlalti avocati!

juide

Post by juide » 18 Feb 2005, 23:49

Va multumesc tuturor.Real este, ca de multe ori trebuie sa fi circumspect,si mi-am adus aminte de lingura de miere, cu care prinzi mai multe muste ,decat cu cana de otet.Si in consecinta voi proceda ca atare.

aeliasentia

Post by aeliasentia » 19 Feb 2005, 03:04

juide, esti absolut magnific, genial...
dar n-am inteles ce legatura are necompetenta materiala cu viciile calitatii de reprezentant a consilierului juridic de care scrii. explica-mi, te rog.
sau, mai bine ascult-o pe croc.
ama, recuzarea se cere mai inainte de inceperea oricaror dezbateri etc., nu cred ca poti si in recurs.

elis

Re: consilier juridic stagiar la curtea de apel

Post by elis » 19 Feb 2005, 11:18

juide wrote:Daca un consilier stagiar intentioneaza sa sustina o cauza la o curte de apel, se incadreaza in necompetenta materiala care sa duca in final la anularea actelor sale?
Voi avea un proces unde reprezentantul partii este stagiar, si sunt curios daca vine la proces, pentru ca eu vreau sa-l demontez cu chestia asta.
Necompetenta materiala vizeaza instanta de judecata si nu reprezentarea partilor in proces.
Daca un consilier juridic nu are vechimea necesara pentru a sustine cauza in fata curtilor de apel, partea adversa interesata poate ridica aceasta exceptie, dar daca nu o face in termen, este decazut din dreptul de a invoca ulterior, acesta neregularitate.

elis

Post by elis » 19 Feb 2005, 11:27

ama wrote:Am invocat intr-un recurs ca motiv de rejudecare a cauzei faptul ca avocatul partii adverse era sotul sefei de la sectia comerciala a instantei unde s-a judecat fondul. Instanta de recurs a trecut peste acest motiv, fara sa motiveze nimic si mi-a respins recursul, chiar daca aveam si alte motive de recurs, intemeiate.
Nici nu vad de ce ar fi admis recursul pentru acest motiv, pentru ca motiv de recuzare nu este, iar daca ar fi fost trebuia invocat, sub sanctiunea decaderii, in prima instanta si inaintea oricarei dezbateri.
Situatia prezentata de tine, putea fi eventual, un motiv de stramutare (pentru banuiala legitima de nepartinire), dar trebuia facuta cerere la ICCJ si nu invocata pe calea recursului.

oana_dan

Post by oana_dan » 19 Feb 2005, 12:29

Sunt de acord cu Elis (si cu restul). Mai mult, vreau sa stii ca fiind consilier juridic stagiar am adus la cunostinta instantei acest lucru, pentru a nu avea eventuale "neplaceri" si pentru a vedea "punctul de vedere al instantei" :razz: in aceasta privinta. Raspunsul a fost o privire lunga, lunga... si nedumerita. Am trecut repede la sustinerea recursului. :lol:

norocel

Post by norocel » 19 Feb 2005, 12:41

Si sa nu te superi Juide, dar daca tu ai vechime si confunzi necompetenta instantei cu interdictia fixata de lege pentru consilierul juridic stagiar, de a pune concuzii in fata anumitor instante, parerea mea este nu ar trebui sa dai cu piatra ca s-ar putea sa te loveasca! :fluierat:

Post Reply