consilier juridic stagiar la curtea de apel
consilier juridic stagiar la curtea de apel
Daca un consilier stagiar intentioneaza sa sustina o cauza la o curte de apel, se incadreaza in necompetenta materiala care sa duca in final la anularea actelor sale?
Voi avea un proces unde reprezentantul partii este stagiar, si sunt curios daca vine la proces, pentru ca eu vreau sa-l demontez cu chestia asta.
Voi avea un proces unde reprezentantul partii este stagiar, si sunt curios daca vine la proces, pentru ca eu vreau sa-l demontez cu chestia asta.
Am invocat intr-un recurs ca motiv de rejudecare a cauzei faptul ca avocatul partii adverse era sotul sefei de la sectia comerciala a instantei unde s-a judecat fondul. Instanta de recurs a trecut peste acest motiv, fara sa motiveze nimic si mi-a respins recursul, chiar daca aveam si alte motive de recurs, intemeiate.

m-am certat cu judecatoarea pentru ca a luat dosarul fara ambele parti prezente, a ramas in pronuntare, si cand am ajuns si eu nu a vrut sa-l reia ca-i trecuse randul!
am pierdut irevocabil, dar de atunci (acun 4 ani se intampla asta) sunt cuprinsa de un real respect in fata instantei!

referitor la subiect, pe langa faptul ca nu te va baga in seama instanta te faci si de ............. in fata judecatorilor si a celorlalti avocati!
juide, esti absolut magnific, genial...
dar n-am inteles ce legatura are necompetenta materiala cu viciile calitatii de reprezentant a consilierului juridic de care scrii. explica-mi, te rog.
sau, mai bine ascult-o pe croc.
ama, recuzarea se cere mai inainte de inceperea oricaror dezbateri etc., nu cred ca poti si in recurs.
dar n-am inteles ce legatura are necompetenta materiala cu viciile calitatii de reprezentant a consilierului juridic de care scrii. explica-mi, te rog.
sau, mai bine ascult-o pe croc.
ama, recuzarea se cere mai inainte de inceperea oricaror dezbateri etc., nu cred ca poti si in recurs.
Re: consilier juridic stagiar la curtea de apel
Necompetenta materiala vizeaza instanta de judecata si nu reprezentarea partilor in proces.juide wrote:Daca un consilier stagiar intentioneaza sa sustina o cauza la o curte de apel, se incadreaza in necompetenta materiala care sa duca in final la anularea actelor sale?
Daca un consilier juridic nu are vechimea necesara pentru a sustine cauza in fata curtilor de apel, partea adversa interesata poate ridica aceasta exceptie, dar daca nu o face in termen, este decazut din dreptul de a invoca ulterior, acesta neregularitate.
Nici nu vad de ce ar fi admis recursul pentru acest motiv, pentru ca motiv de recuzare nu este, iar daca ar fi fost trebuia invocat, sub sanctiunea decaderii, in prima instanta si inaintea oricarei dezbateri.ama wrote:Am invocat intr-un recurs ca motiv de rejudecare a cauzei faptul ca avocatul partii adverse era sotul sefei de la sectia comerciala a instantei unde s-a judecat fondul. Instanta de recurs a trecut peste acest motiv, fara sa motiveze nimic si mi-a respins recursul, chiar daca aveam si alte motive de recurs, intemeiate.
Situatia prezentata de tine, putea fi eventual, un motiv de stramutare (pentru banuiala legitima de nepartinire), dar trebuia facuta cerere la ICCJ si nu invocata pe calea recursului.
Sunt de acord cu Elis (si cu restul). Mai mult, vreau sa stii ca fiind consilier juridic stagiar am adus la cunostinta instantei acest lucru, pentru a nu avea eventuale "neplaceri" si pentru a vedea "punctul de vedere al instantei"
in aceasta privinta. Raspunsul a fost o privire lunga, lunga... si nedumerita. Am trecut repede la sustinerea recursului.