Incredintare minor dupa divort

Familiei
Post Reply
ciobanusilviu

Incredintare minor dupa divort

Post by ciobanusilviu » 05 Apr 2011, 00:08

OAMENII BUNI AM SI EU 2 MARI PROBLEME SI ANUME
1. CUM E POSIBIL IN URMA UNUI DIVORT,DIN CARE A REZULTAT SI UN COPIL MINOR SA FIE INCREDINTAT MAMEI ATATA VREME CAT SA DOVEDIT CU PROBE VIDEO ( CA DANSA LA INSELAT PE SOT IN PATUL CONJUGAL),SI MARTORI.
CE SE POATE FACE ?
IN S.U.A DACA SE DOVEDEA ASA CEVA ERA DE RAU
POATE CINEVA SA-MI RASPUNDA?

2. INAINTE DE CASATORIE DACA SE INCHEIE UN ACT PRENUPTIAL CUM E POSIBIL CA IN CAZUL UNUI DIVORT BUNURILE DINAINTEA CASATORIEI SA SE IMOARTA?
CE SE POATE FACE?
MI SE PARE NORMAL SA SE IMPARTA BUNURILE DIN TIMPUL CASATORIEI.
CE POT FACE PENTRU A MA PUNE LA ADAPOST?

vulpacris

Re: Incredintare minor dupa divort

Post by vulpacris » 06 Apr 2011, 10:14

1) In Romania este posibil, pentru ca judecatorii sunt femei si, conform proverbului "corb la corb nu-si scoate ochii", nici femeile-judecator nu vor sa respecte principiul impartialitatii si dau hotararile pe care le dau, in favoarea mamei, ca pleaca de la prezumtia ca tatal, fiind un barbat, deci handicapat si tampit (ca din cauza asta l-a inselat sotia, si bine i-a facut :grin: ) nu se poate ocupa de cresterea minorului.

2) In Romania actul "prenuptial" nu are valoare juridica, decat daca se invoca ca si dovada a recunoasterii explicite de catre viitoarea sotie a caracterului de bunuri proprii ale sotului "dobandite inaintea casatoriei", a celor mentionate si enumerate in acel act.

Potrivit prevederilor art.30 Codul familiei:

"Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sant, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Orice conventie contrara este nula.
Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
"

si prin art.31 se prevede:

"Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.
".

Deci, daca faceti dovada ca bunurile au fost achizitionate de dvs. inainte de casatorie, judecatorul nu are voie sa dispuna si cu privire la partajarea acestora, fiind obligat sa respinga cererea sotiei cu privire la acestea ca fiind netemeinica.

:cafea:

ciobanusilviu

Post by ciobanusilviu » 06 Apr 2011, 10:43

ESTE REVOLTATOR
OK SI TREBUIE SA EXISTE O CALE DE ATAC NU SE POATE CA UN COPIL MINOR SA-I FIE INCREDINTAT SOTIEI DIN MOMENT CE EXISTA PROBE VIDEO SI DOVEZI CARE AU STAT LA BAZA INFIDELITATII.
CE SE POATE FACE?
FAC RECURS TREC DE CURTEA SUPREMA SI DACA E NEVOIE AJUNG LA CURTEA CONSTITUTIONALA. MAI DEPARTE LA HAGA SAU IMI FAC SINGUR DREPTATE

CARE ESTE PROCEDURA?

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Apr 2011, 11:05

Nu ati spus daca a fost data hotararea de catre judecatorie, daca v-a fost comunicata acasa, si cand v-a fost comunicata.

Hotararea data de judecatorie poate fi atacata cu apel la tribunal in termen de 15 zile de la comunicare, iar hotararea data de tribunal poate fi atacata cu recurs la curtea de apel.

Trebuie sa va angajati un avocat, ca se deduce din ceea ce ati scris ca nu aveti unul care sa va explice procedura.

:cafea:

ciobanusilviu

Post by ciobanusilviu » 06 Apr 2011, 21:52

INFORMATIV DORESC SA STIU PE VIITOR SA STIU CE AM DE FACUT DIN FERICIRE NU SUNT PUS IN SITUATIE SI SPER SA NU AM PARTE DE ASA CEVA.
INTREBAREA MEA ESTE:
POTI SA FACI PLANGERE PENALA JUDECATORULUI, CARE A DAT SENTINTA CU TOATE CA AVEA PROBELE LA DOSAR CARE DEMONSTRAU CA PARTENERUL ESTE INFIDEL?

johei

Post by johei » 07 Apr 2011, 12:38

Infidelitatea nu are o importanta directa la incredintarea minorului...
Esential este interesul minorului, care se apreciaza in functie de mai multe criterii (varsta copilului, atasamentul, posibilitatile de crestere si educare etc.).

Plageri penale se pot face pentru orice, insa sansele sa obtineti ceva sunt foarte mici. Doar daca judecatorul ar fi luat mita (de ex) ca sa incredinteze copilul mamei...

ciobanusilviu

Post by ciobanusilviu » 07 Apr 2011, 17:41

multumesc

accesio

Post by accesio » 08 Apr 2011, 13:04

fidelitatea si capacitatea de-a avea grija de un copil nu sunt sinonime.

Post Reply