violare de domiciliu

Discutii privind procedura penala
Post Reply
draniceru88

violare de domiciliu

Post by draniceru88 » 29 Mar 2011, 16:37

intr-o noapte un barbat a intrat in curtea unei locuinte in care se aflau doua femei si batand cu pumnii prin geamuri a inceput sa adreseze amenintari cu moartea si cu incendierea casei daca nu ii va fi deskisa usa.femeile i-au sdolicitat acestuia sa plece dar agresorul a insistat circa 30 de min.cele 2 femei erau proprietara casei si o fata de 17 ani care sta cu forme legale in acea casa.cea din urma, adik minora a depus plangere pentru violare de domiciliu si amenintare insa proprietara casei nu are nicio pretentie.fapta s-a petrecut noaptea deci nu e necesara plangerea prealabila pentru violare de domiciliu.e cert ca ambele femei sunt parti vatamate in proces, dar intrebarea mea este daca proprietara care a zis ca nu are nicio pretentie nu poate avea calitatea de martor?mai exact, in ce calitate va fi audiata proprietara casei?parte vatamata sau martor?daca si aceasta ar fi tot parte vatamata nu mai exista niciun martor in proces si pacat ca acel barbat sa scape fara condamnare tinand cont ca mai are inca 3 condamnari pt exact aceeasi fapta.
Va multumesc anticipat!astept raspunsuri...

darkblack

Re: violare de domiciliu

Post by darkblack » 29 Mar 2011, 17:17

Daca nu se constituie parte vatamata in proces, poate fi audiata ca martor si se va tine cont de declaratia acesteia in calitate de martor - art. 82 Cpp

draniceru88

Post by draniceru88 » 29 Mar 2011, 21:48

darkblack wrote:Daca nu se constituie parte vatamata in proces, poate fi audiata ca martor si se va tine cont de declaratia acesteia in calitate de martor - art. 82 Cpp

si cum nu se constituie parte vatamata ci martor in cazul asta cand actiunea penala se pune in miscare din oficiu si ea e parte vatamata fie ca vrea fie ca nu...intrebam daca exista vreo solutie...si ar fi excelent daca ar sti cineva sa imi spuna cum se face in faza urmaririi penale pana la trimiterea in judecata....pt cine cunoaste...o ascult pe tipizat de martor sau de parte vatamata(asta pt cine cunoaste)...ms de raspuns darkblak

darkblack

Post by darkblack » 31 Mar 2011, 23:52

A se facea diferenta intre "persoana vatamata" si "parte vatamata" - vezi art. 24 alin.1 Cpp, in acelasi sens a se vedea si art. 76 Cpp (in special alin.2)

Persoana vatamata este subiectul pasiv al infractiunii. Daca nu doreste si nu cere, nu va fi constituita automat parte vatamata.

draniceru88

Post by draniceru88 » 19 Apr 2011, 10:13

darkblack wrote:A se facea diferenta intre "persoana vatamata" si "parte vatamata" - vezi art. 24 alin.1 Cpp, in acelasi sens a se vedea si art. 76 Cpp (in special alin.2)

Persoana vatamata este subiectul pasiv al infractiunii. Daca nu doreste si nu cere, nu va fi constituita automat parte vatamata.

ai dreptate mersi tare mult....stiam dar nuj unde imi era capul...m-am luminat...mersi mult inca o data...

Post Reply