ANTEPRONUNTZAREA

Discutii privind procedura civila
Post Reply
aeliasentia

ANTEPRONUNTZAREA

Post by aeliasentia » 18 Feb 2005, 14:02

ce inseamna ANTEPRONUNTARE? ca motiv de RECUZARE.

sofia

Post by sofia » 18 Feb 2005, 14:43

Inseamna ca si-a spus parerea cu privire la solutia de o va da, inainte de momentul oficial al deliberarii (in secret) si pronuntatii (in sedinta publica).

aeliasentia

Post by aeliasentia » 18 Feb 2005, 16:03

merci, sophia, asta stiam pana si eu. asteptam ceva concret; prin ce manifestari "orale" poate fi acuzat judecatorul de antepronuntare?

justitiabilul

Post by justitiabilul » 18 Feb 2005, 16:22

hehehe.. nu prea ai sa vezi.. de regula judecatorii evita cu tact sa isi spuna parerea. dar, intr-o discutie personala, cu o persoana apropiata, ar putea face imprudenta. Daca stii asta si poti sa o dovedesti.. cred ca e suficient..
Ar mai fi varianta cu interviul luat unui judec si consemnat sau dat pe post.. dar nu cred ca se scapa vreunul cu vreo opinie

aeliasentia

Post by aeliasentia » 18 Feb 2005, 16:42

ce-i asta, onorabile JUSTITIABIL, cu "capra vecinului"?

wittmann

Post by wittmann » 19 Feb 2005, 22:19

E principul de baza al romanului autentic!!! :-D :-D :-D

simmy

Post by simmy » 20 Feb 2005, 09:56

MDA..... antepronuntare.... mi s-a intamplat.... dar nu aveam cum sa demonstrez. mi-am dat seama din discutia avuta cu un judecator, care a stat de vorba cu judecatoarea care a avut dosarul meu, si inainte cu o saptamana de pronuntare, acest judecator imi spune ca dupa discutia avuta cu cealalta judecatoare nu am castigat.

norocel

Post by norocel » 20 Feb 2005, 10:10

aeliasentia wrote:merci, sophia, asta stiam pana si eu. asteptam ceva concret; prin ce manifestari "orale" poate fi acuzat judecatorul de antepronuntare?
Spre exemplu, dispune din oficiu o proba din care rezulta fara nici un dubiu ca intentioneaza sa admita actiunea, sau sugereaza unei parti sa-si precizeze cererea intr-un anumit sens, sau sa depuna o reconventionala prin care sa ceara ceva etc

Anabanana

Post by Anabanana » 20 Feb 2005, 17:43

Eu am un exemplu. Intr-un dosar de calomnie, partea vatamata spune ca inculpatul a calomniat-o afirmand "ceva". Judecatoarea afirma ca la dosarul cauzei exista un inscris(o incheiere a unei alte instante) in care s-a consemnat ca , de fapt, inculpatul a spus altceva. Despre acest inscris judecatoarea o intreaba pe partea vatamata, atentionand-o ca "este proba forte" a dosarului.
Concluzia: inculpatul s fost achitat.

Ana

aeliasentia

Post by aeliasentia » 20 Feb 2005, 19:00

buna, anabanana. corekt, ca nuanta.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests