insistente neobisnuite Curtea de Apel

Familiei
Post Reply
Alexxa

insistente neobisnuite Curtea de Apel

Post by Alexxa » 25 Mar 2011, 19:08

Buna ziua tuturor,

Deci, partaj. Am ajuns la Curtea de Apel(ultima faza pentru noi). La primul termen se cere amanare pentru ca avocatul ex-ului meu este bolnav :roll: La al doilea termen, angajase intre timp alt avocat, sanatos de data asta :-D Presedinta completului nu are prea multa rabdare in ziua respectica si dupa ce primeste "completarile" la motivele de recurs intreaba: "de ce dupa atatia ani partile nu au ajuns la o intelegere?" I se explica ca ex-ul meu nu doreste nici macar sa aiba o discutie prin avocat in vedere stingerii pe cale amiabila a spetei. Decide, cu acordul meu, sa-i mai dea un termen in speranta ca va binevoi sa ajunga la o intelegere. Al treilea termen: presedintele completului intreaba iar daca s-a ajuns la o intelegere si de ce nu a fost posibil acest fapt? I se dau explicatiile necesare, se resping "completarile "aduse la cererea de recurs, completari prin care se cerea casarea sentintelor de la judecatorie si tribunal si retinerea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel invocandu-se motive de ordine publica(eu n-am inteles nici pana azi ce-s acelea dar nu conteaza) si faptul cum ca lipseste "Incheierea de acord de principiu de la Tribunal". Completul a considerat ca nu sunt motive de ordine publica iar acea incheiere nu era necesara deoarece la faza de apel locuinta fusese deja expertizata de 2 ori. Avocatii isi sustin pledoariile si se da termen de pronuntare 31 martie dar in timp ce anunta termenul de pronuntare presedintele completului mai insista inca o data ca daca e posibil ca fostul meu sot sa ajunga la masa negocierilor si se ajunge la o intelegere pana inainte de data pronuntarii curtea sa fie anuntata.

Acuma intrebarea care ma framanta pe mine este daca voi ati mai intalnit in practica asemenea insistente neobisnuite din partea curtii, dupa cum se exprima avocatii, ca sa se ajunga la o intelegere? Ce pot sa inteleg eu din aceste insistente?

Adevarul este ca sulta pe care trebuie sa mi-o plateasca se ridica la 654000 lei noi, oare asta incearca curtea sa-i sugereze? Ca o intelegere l-ar costa mai putin decat sulta stabilita de tribunal si pe care curtea o va pastra se pare? El n-a adus nici un alt fel de inscrisuri noi fata de ceea ce era la dosar inca de pe vremea cand eram la judecatorie. Acolo a castigat el dar le tribunal am castigat eu.

Cu multumiri anticipate pentru parerile voastre, va urez un week-end placut!

Post Reply