Speta ce mi-a trecut pe la urechi:
Printr-o hotarare judecatoreasca A este obligat sa ii predea lui B un nr de actiuni la societatea X sau contravaloarea acestor actiuni de pe o piata reglementata.
B face cerere de incuviintare a executarii silite prin care, in baza unei adrese CNVM (care arata ca actiunile societatii X nu au fost niciodata cotate pe vreo piata reglementata), sa i se aprobe executarea hotararii prin plata actiunilor la valoarea lor nominala de 1000 lei.
Instanta respinge cererea formulata, motivand pe buna dreptate (cred eu) ca altfel s-ar incalca hotararea instantei ce are autoritate de lucru judecat.
Parerea mea este ca B are in aceste conditii ca singura posibilitate o noua actiune civila. Ce credeti?
Executare pe actiuni
1. Nu am inteles de ce nu a cerut predarea actiunilor?
2. Daca actiunile nu au fost niciodata cotate inseamna ca nici la data judecatii nu erau (deci poate fi vorba despre o greseala de judecata, care dupa parerea mea nu mai poate fi corcetata acum)
3. Hotararea cuprindea doua obligatii alternative si daca una nu poate fi pusa in aplicare atunci ramane prima
2. Daca actiunile nu au fost niciodata cotate inseamna ca nici la data judecatii nu erau (deci poate fi vorba despre o greseala de judecata, care dupa parerea mea nu mai poate fi corcetata acum)
3. Hotararea cuprindea doua obligatii alternative si daca una nu poate fi pusa in aplicare atunci ramane prima