de ce doar vatamare corporala?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
baba cloanta

de ce doar vatamare corporala?

Post by baba cloanta » 05 Mar 2011, 15:11

buna :smile:

O educatoare de la o oarecare casa de copii loveste cu ceva dur un minor internat in acea institutie si ii produce o leziune in urma careia copilul a avut nevoie de ingrijiri medicale timp de 3 saptamani. Vreau sa stiu de ce aceasta fapta nu constituie si infractiunea de rele tratamente aplicate minorului ci doar infractiunea de vatamare corporala. Nu pot intra in concurs ambele ?

johei

Re: de ce doar vatamare corporala?

Post by johei » 05 Mar 2011, 19:49

Daca cititi articolul din codul penal referitor la rele tratamente aplicate minorului poate veti intelege de ce... Dac nu, citit-l de mai multe ori; pentru ca in articolul respectiv e rapsunsul la: vreau sa stiu...

baba cloanta

Post by baba cloanta » 05 Mar 2011, 20:39

am citit.
art. 306 (rele tratamente...) Punerea in primejdie grava [...] .. de catre parinti sau de catre orice persoana careia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare.....

De e nu poate intra in concurs vatamarea corporala cu art 306?

Explica-mi daca esti dragut si nu ma pune sa ma uit in cod ca m-am uitat, altfel nu mai intrebam aici.

johei

Post by johei » 05 Mar 2011, 20:43

Cheia e:

Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului...

baba cloanta

Post by baba cloanta » 05 Mar 2011, 20:57

"Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel a dezvoltarii fizice....." - aici bataia (vatamarea) nu se pune?
Sper sa nu te enervez pe tine sau pe altii cu intrebarile mele insistente, dar ma pregatesc pentru licenta :grin:
Multumesc.

johei

Post by johei » 05 Mar 2011, 21:02

citeste ce am accentuat, ca n-am accentuat degeaba!

Nu bataia (tratamentele...) are importanta ci rezultatul!
A fost pusa in primejdie grava dezvoltarea fizica, psihica, etc a minorului?

baba cloanta

Post by baba cloanta » 05 Mar 2011, 21:08

Multumesc Johei :smile:

Post Reply