ma poate lamuri cineva

Discutii privind procedura penala
Post Reply
daniela89

ma poate lamuri cineva

Post by daniela89 » 10 Feb 2011, 19:23

buna seara,
in urma unui lung proces de vatamare corporala, eu fiind victima cu un certificat medico-legal de 25-30 zile si o saptamana cu fata in ghips am castiat procesul. Am suferit o operatie la nas si dupa inca 6 luni trebuia sa fac o rinoplastie pentru ca am ramas cu nasul stramb. Inculpatul a primit 2 ani si 8 luni cu suspendare si 5000 de euro numai ca nu are niciun ban si nici nu lucreaza undeva. Executorul mi-a spus ca nu are ce sa ii ia si ca ar trebui sa intreb un procuror daca pot sa cer sa faca inchisoare. Am fost la procuror si mi-a spus ca nu o sa-mi aprobe niciun judecator cererea arestarii deoarece nu din rea vointa nu imi da banii ci doar nu are....si sa astept sa treaba 2 ani si 8 luni si abia apoi sa incerc. Deci daca e tot asa ma pot apuca si eu de batut oameni si daca nu am propietati si serviciu nu patesc nimic? Asa ceva nu se poate. As vrea sa stiu unde ma pot adresa mai departe, la bucuresti undeva pt ca nu sunt din bucuresti, la curtea de apel ceva, orice. Sa plateasca pentru ce a facut.
Va multumesc

darkblack

Re: ma poate lamuri cineva

Post by darkblack » 16 Feb 2011, 01:16

Ameninta-l cu art. 84 C.pen. si explica-i faptul ca e imposibil sa demonstreze ca un om sanatos nu se poate angaja in 2 ani si 8 luni ca sa plateasca daunele civile hotarate de instanta. Si daca va trece aceasta perioada, fara sa plateasca, va trebui sa stea 2 ani si 8 luni in inchisoare.

Art. 84. - Dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii.

Si ai putea sa fortezi nota cu niste plangeri pe art. 271 C.pen. Nu ai temei de drept, dar macar il intimidezi un pic si politia il mai cheama pentru o declaratie...doua...trei...

darkblack

Post by darkblack » 16 Feb 2011, 11:26

darkblack wrote:Ameninta-l cu art. 84 C.pen. si explica-i faptul ca e imposibil sa demonstreze ca un om sanatos nu se poate angaja in 2 ani si 8 luni ca sa plateasca daunele civile hotarate de instanta. Si daca va trece aceasta perioada, fara sa plateasca, va trebui sa stea 2 ani si 8 luni in inchisoare.

Art. 84. - Dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii.

Si ai putea sa fortezi nota cu niste plangeri pe art. 271 C.pen. Nu ai temei de drept, dar macar il intimidezi un pic si politia il mai cheama pentru o declaratie...doua...trei...
Ora tarzie m-a facut sa nu gandesc prea bine. Sorry!
"Termenul de incercare" din art. 84 este compus din pedeapsa + 2 ani = 4 ani si 8 luni

Termenul de încercare

Art. 82. - Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.

daniela89

Post by daniela89 » 25 Oct 2012, 10:12

am urmat sfatul tau si am asteptat 2 ani dupa care am fost la alt avocat, cred eu care nu e corupt dar nu se stie niciodata, a fost un termen unde l-au amenintat ca ii suspenda pedeapsa cu suspendarea si ii da cu executare. Individul a promis ca pana la urmatorul termen vine cu banii. Azi a fost termenul iar el a zis ca nu are posibilitati si ca aduce probe....asta stiam deja ca i-am facut executare silita si nu avea nimic. S-a mai dat inca un termen sa aduca probe in acest sens... Eu nu mai inteleg nimic....Ori dai banii ori executi pedeapsa, nu? Acum ma gandesc serios sa depun o plangere ceva, la dna poate ca ceva e in neregula cu orasul asta si cu toti judecatorii si procurorii. As putea face asa ceva?

Post Reply